Vraag & Antwoord

Anders (software)

Hoe: Binnenkomende emails altijd als plain text?

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Hi all,

  Is er een tweak om dit voor elkaar te krijgen? Ik kan 'm niet vinden (ook niet via MMC). Daarmee voorkom ik nl volgens mij al wat problemen met in HTML-txt verstopte ongein via de email.

  Groetjes,

  Heuvt
 • Als je je echt bekommert om je veiligheid, neem je een andere mailer. Pocomail, The Bat, Eudora …. stuk voor stuk beter dan OE.
 • [quote:347131ad94="BrigitteW"]Als je je echt bekommert om je veiligheid, neem je een andere mailer. Pocomail, The Bat, Eudora …. stuk voor stuk beter dan OE.[/quote:347131ad94]

  Ok, systeembeheerdster 8) : maar jij weet als geen ander dat ik dan een conversie moet draaien van mijn contacts en mijn mail. Beiden zijn nogal omvangrijk, en ik snurk er een beetje tegenop :o
 • De meeste mailers kunnen wel zodanig importeren en exporteren dat het overzetten van een adresboek geen probleem is. Poco kan zonder problemen berichten uit OE binnenhalen, dus eigenlijk heb je geen excuus :)
 • [quote:64b7a129bd="BrigitteW"]De meeste mailers kunnen wel zodanig importeren en exporteren dat het overzetten van een adresboek geen probleem is. Poco kan zonder problemen berichten uit OE binnenhalen, dus eigenlijk heb je geen excuus :)[/quote:64b7a129bd]

  Hrm. Maar waar is het exact veiliger op dan? Als niet-techneut zie ik Poco aan dezelfde dingen onderhevig als Outlook/XP, want het gebruikt toch allemaal dezelfde techniek?

  Trouwens: de vorige x was je aardiger dan nu :-?
 • Welke mailer hebben we het over? Outlook 2002 na SP1 kan dit via het Register. Voeg een DWORD waarde genaamd ReadAsPlain toe aan de sleutel: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\10.0\Outlook\Options\Mail. Geef die DWORD de waarde 1 en klik OK.

  mvgroet Edmond
 • Hoezo ben ik nu onaardig dan? Ik probeer alleen een beetje op te voeden :)

  Poco kan html-mail ontvangen, maar gebruikt hiervoor niet de standaard HTML-viewer van Windows (die OE zo onveilig maakt), maar een eigen HTML-viewer die niet onderhevig is aan Windows bugs. Als je kijkt naar The Bat, die ontvangt mail standaard in plain text.

  Dus in plaats van te proberen semi-veiligheid te bereiken met OE, kun je beter overstappen naar een echte mailer.
 • Ik wil helemaal geen mail standaard in plain text. Outlook is een hele volwassen mailer in mijn oordeel. Anderen zijn ook leuk hoor.

  Ben je trouwens vroeg!

  groetjes Ed
 • Een zeef is heilig vergeleken bij Outlook. OK, da's misschien een tikkie overdreven, maar er worden teveel veiligheidslekken in het programma ontdekt, die ook prompt worden geëxploiteerd door virusmakers omdat via Outlook de boel zo lekker snel verspreidt, om het een goede keus te noemen.

  Ik ben overigens een ochtendmens :)
 • Ik ben altijd blij dat Microsoft ze ontdekt /erkent en dan dicht. Dat ze bij andere programma's niet gevonden worden zegt namelijk niets of althans, heel weinig. Niet genoeg voor mij om er meteen kwalificaties aan te hangen. En dan vind ik Outlook toch echt een dijk van een mailer/agenda/pim (vanaf versie 98).

  groetjes Edmond
 • nah ik gebruik puur andere mail en xplorerprogjes wegens het gezeur van de lekken ….

  maar eerlijk is eerlijk, qua functionaliteit wint outlook…

  maar jah niet qua lekken ….

  strakjes zijn er voor bijna alle progjes wel lekken ontdekt en dan maakt het toch nie meer uit ….

  voor unix e.d. vinden ze nu ook steeds meer vulnerabilities, puur omdatmeer mensen het gaan gebruiken …

  dus is het makkelijker om daar gaatjesin te zoeken, want je doelgebied wordt groter …. ( steed meermensen gaan het gebruiken )
 • [quote:a6b5533c45="Edmond Varwijk"]Welke mailer hebben we het over? Outlook 2002 na SP1 kan dit via het Register. Voeg een DWORD waarde genaamd ReadAsPlain toe aan de sleutel: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\10.0\Outlook\Options\Mail. Geef die DWORD de waarde 1 en klik OK.

  mvgroet Edmond[/quote:a6b5533c45]

  Bedankt. Om een of andere reden kreeg ik geen melding meer dat er nog reacties geplaatst waren, dus ik zag je antwoord nu.

  Groeten,

  Heuvt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.