Vraag & Antwoord

Anders (software)

CD info met Nero op CD branden

6 antwoorden
  • Hoe krijg ik het voor elkaar om de info over een muziekstuk zodanig op de CD te branden dat programma's als Media Player de titel van de CD en de titels van de nummers op het scherm weergeeft? Blijkbaar slaat een CD dit soort info anders op dan de tag informatie bij MP3's. Misschien was dit een beetje moeilijke zin maar wat ik dus eigenlijk wil is dat de taginformatie, die ik er elke keer zo bloedig in zet met "rechter muis knop > eigenschappen", via Nero op de CD terecht komt.
  • Als je mediaplayer gebruikt dan kun je ze toch gewoon als mp3 branden? Lijkt me dat die info er dan ook wel op staat. En wat ik voor mijn autoradio gebruik is File->Compilation Info->Audio CD-->Write CD-Text on CD aanvinken. Dan worden de gegevens ook op cd geschreven. Ik heb, zoals je ziet, wel de engelse W2k en Nero, je zult dus zelf ff in het nederlands moeten vertalen :)
  • de cd-speler (geldt ook voor media player) moet wel cd-text ondersteunen
  • Het gaat er mij om dat als ik ooit nog eens een huis cd speler koop met een schermpje dat titels van nummers kan weergeven, ik die titels ook krijg te zien. En verder is het interesse en nieuwsgierigheid. Ik heb namelijk een CD die, als ik hem in m'n computer douw, de titels van de cd en de nummers weergeeft in een lijst in Mediaspeler. Als ik die omzet naar wav (om hem de editten) en ik zet hem voorzien van tags weer op CD, dan worden er geen titels weergegeven. Dat moet toch een oplosbaar probleem zijn? De eerder genoemde suggestie gaf geen sjoegem.
  • Als het je gaat om de huisspeler die de titels weergeeft, dan is de eerder gegeven mogelijkheid van cd-text de oplossing. Dat werkt ook met de meeste (nieuwe) autoradio's. Hoe dat precies gaat met die wav-files en mediaplayer weet Stoofie ff niet 8)
  • OK, dat zullen de ondoorgrondelijke wegen wel weer zijn van Bill. Bedankt iedereen! :lol:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.