Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Nero kan de nieuwste CD-R's niet aan

None
18 antwoorden
 • Ik probeer met Nero Audio CD's te branden. Met de pas gekochte CD-R TDK CD-R 80 Speed-X (up to 48x)en Maxell XL-II 80 Music lukt dit niet meer.
  Tijdens het branden komt alles bij nummer 2 of 3 vast te staan en gebeurt er niets meer. Alles draait onder XP
  Het rare is dat en goedkoop merkloss CD-R 80 min/700 MB het wel doet.
  Kan Nero (versie 5.5.10.28 bundled) niet met de moderne CD-R omgaan?
  Of moet ik iets veranderen aan een bepaalde instelling??
  Wie weet raad om toch de merk CD-R's (die een goede naam wb kwaliteit hebben) te kunnen gebruiken?
 • O ja, ik brand mijn CD-R met de brandere Lite-On LTR-24102M kan deze misschien de nieuwere en snellere CD-R's niet aan???
 • ik weet wel dat er voor 90 minuten cd's eisen gesteld worden aan de brander (sommige branders zijn niet compatible) ik heb een keer op internet een lijst van zoiets gezien, waar veel cd-r merken stonden met de compatible cd-r-drive erbij (dus waar het branden op zou werken). Die lijst was voor 80 en 90 minuten cd's.
  Waar dat precies is zou ik niet meer weten, maar ik denk als je een beetje zoekt dat ie zo te vinden is. succes
 • Het iws hoogstwaarschijnlijk idd je brander die niet overwerg kan met die nieuwe CD-R's. Kijk eens op de website van Lite-On of er een firmware update voor dat ding is:

  http://www.liteonit.com/english/english-load-firmware.htm
 • Ik zelv heb de Lite-on 48X24X48 (48246S) en dezelfde Nero versie Die kan zelfs met 90 Min cd overweg maar dan moet je wel de instellingen wijzigen in Nero. Bij mij werkt alles perfect
 • Bij mij werken de 90 minuten nu ook goed!

  Maar sinds kort krijg ik contstant de melding dat de 'fixatie' mislukt is. Iemand een idee wat dit betekent?
 • [quote:dcbe109946="onzinnet.tk"]Maar sinds kort krijg ik contstant de melding dat de 'fixatie' mislukt is. Iemand een idee wat dit betekent?[/quote:dcbe109946]Volgens mij wijst "fixatie" op het afsluiten en daarmee de lead-out schrijven van een sessie. Het kan dus zijn dat óf de lead-out fysiek niet meer op de CD past, óf dat je brander het niet helemaal redt om op het einde van 90 min CD's de lead-out correct te branden. Dat een lead-out niet helemaal goed gaat, hoeft trouwens niet persé te betekenen dat de CD onbruikbaar is.

  [Edit] Gevonden in de FAQ van Ahead (Nero):

  Fixing failed

  If fixation the CD fails, then it is usually for one of the following reasons:

  1. An area of the CD is being written on which is outside the allowed area. To see if this is the case, please burn a small amount of data.

  2. More frequently the following is the cause: The CD becomes readable on being fixed. Usually 90s leadouts are written even though 10 - 15 s sould be enough. the length of the leadout is however determined by the CD Writer and can't be influenced. Thius means that after the first 10-15s have been written, then CD is finished and could be used. The Nero driver however doen't block access to the CD for so long. It generally helps to deactivate the switch off the automatic .

  Note: A CD with which Fixation fails is generally readable.
 • mijn laatste cd bevatte maar 400 MB en de cd was onbruikbaar :(
 • Heb je de laatste firmware voor je brander erin geflashed?
 • Ja de nieuwste firmware voor mijn brander zit er nu in! Weer een cd gebrand, van 600nogwat MB'tjes (nog genoeg over dus), en weer de fixatiefout. Deze CD is wel te lezen de gewone CD/DVD-ROM speler, maar weer niet in de brander.
 • [quote:289e3ae1e1="onzinnet.tk"]Ja de nieuwste firmware voor mijn brander zit er nu in! Weer een cd gebrand, van 600nogwat MB'tjes (nog genoeg over dus), en weer de fixatiefout. Deze CD is wel te lezen de gewone CD/DVD-ROM speler, maar weer niet in de brander.[/quote:289e3ae1e1]Ik ben geneigd te denken dat je brander toch niet helemaal met die CD's overweg kan. Van de andere kant is dat niet erg logisch als de rest van een sessie gewoon goed gaat.

  Maak eens een log bestand van een brandsessie waarin die fout voorkomt en post dat hier eens (is een tekstbestand) Niet het volledige log (da's nogal lang en leest niet lekker op het forum) alleen het relevante stuk.

  Zo'n log bestand kun je maken door aan het einde van een brandsessie iets van "opslaan" te kiezen ofzo. Ik weet het niet uit m'n hoofd nl., maar het wijst zich waarschijnlijk zelf.
 • Ja klotp wel, zo moet dat. Ik denk dat ik in de loop van de dag nog wel een cd'tje brandt. iig komt het volgende log hier te staan
 • Vergeet trouwens niet te melden wat voor merk en type brander je hebt met firmware versie en OS versie etc.
 • nbou heb ik al weer een paar cd's gebrand war het wel weer goed mee gaat, raar gedoe. Maar goed, als het weer gebeurd, komt het hier alsnog
 • Nou, er is me weer eentje mislukt. op http://www.onzinnet.nl/Log.txt kun je mijn foutenlog bekijken

  ik heb benq CRW 4012A/P
  Firmware 1.he
  windows xp pro
 • Ik heb effe gekeken in dat log, maar ik kan er niet veel van maken. Beetje raar dat alles tot tijdstip 14.55.03 goed gaat. Volgens mij gaat het namelijk op 14.55.24 bij de 'start close session' fout. De eerst volgende mededeling is nl. dat er geen CD in zit :-? [quote:2296db8189]14:54:24 #20 Text 0 File Mmc.cpp, Line 13181
  <ATAPI CD-R/RW 40X12 > start Close Session

  14:55:02 #21 MMC -1080 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 994
  Medium not present

  14:55:02 #22 TRANSFER -19 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 994
  Could not perform Fixation[/quote:2296db8189]Heb je al een ander merk en type CD-R geprobeerd. Of dezelfde drive in een ander systeem?


  Edit:

  Wacht, in m'n 2e post in deze topic staat een quote uit de Nero website: eerder post staat dit:[quote:2296db8189]2. More frequently the following is the cause: The CD becomes readable on being fixed. Usually 90s leadouts are written even though 10 - 15 s sould be enough. the length of the leadout is however determined by the CD Writer and can't be influenced. Thius means that after the first 10-15s have been written, then CD is finished and could be used. The Nero driver however doen't block access to the CD for so long. It generally helps to deactivate the [b:2296db8189]switch off the automatic[/b:2296db8189]. [/quote:2296db8189]Bij dat laatste wordt er op die wbsite doorgelinkt naar dit:[quote:2296db8189]switch off the automatic

  If the option 'Auto insert notification' is active, then Windows 95/98/NT will be informed straight away as soon as a new CD is inserted or when a CD is removed. Unfortunately this option can cause problems during the burning process so that it is advisable to deactivate this option:

  * In Windows 95/98:

  Please click on Start->Settings->Control Panel->Device Manager->CD-ROM

  Now for all CD drives under Properties->Settings deactivate the option 'Auto insert notification'. Afterwards it is necessary to restart the system.
  * In Windows NT:

  Please open the registration editor and change to the following key:

  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\CDROM

  Now set the entry of the value Autorun to 0. Then restart Windows NT.

  Note: this value affects all Users![/quote:2296db8189] Je zou dus de Autorun setting voor je drive eens uit kunnen zetten als dat nog niet gebeurt is. In win98 heette dat altijd "bericht bij automatisch invoegen'. Moet je zoeken onder apparaat beheer.
 • er zat wel degelijk een cd in.
  een ander systeem heb ik niet tot mijn beschikking, maar met de lifetec, medion, en SKK geeft hij deze fouten
 • Ik heb nu de autorun erafgezet. bij de volgende keer fout hoor je weer van mij

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.