Vraag & Antwoord

Anders (software)

Omnipage Pro

Anoniem
Intruder
7 antwoorden
 • Hallo,

  Als ik een pagina in scan met Omnipage Pro 12 en ik sla het op als een word document, staat de text door elkaar en en is onleesbaar.De plaatjes staan op een andere plaats bijv.

 • Of het is niet al te duidelijk op het origineel (als het bijvoorbeeld een fax/slechte kopie is of als het een nogal ongewoon lettertype is), of je scant het niet goed in. Probeer met een hogere resolutie (ik zou 300 ppi kiezen) en in lijnwerk/zwart-wit/black&white; (NIET grayscale).

  Dat de schikking anders is moet ergens een instelling in omnipage zijn.
 • Gebruik de OCR wizard van OmniPage. En laat OmniPage kiezen, zoals aangeraden wordt. Dan kan je de tekst bewerken en verbeteren zoals jij wilt. Grote kans dat het dan al een stuk beter wordt.
 • Volgens mij moe tje ook talen installeren. Heb je wel de taal geinstalleerd van het document? OCR betekent behalve letters herkennen ook de dan 'gevonden' woorden en zinnen vergelijken met een woordenlijst. Daar kan het ook misgaan.

  mvgroet Edmond
 • Ik zal het e.e.a eens proberen.

  Ik kan de interface taal veranderen in Engels Duits en Frans, maar ik zou hem graag in het Nederlands hebben, kan dit…. zoja waar kan ik dat vinden. Of moet ik gewoon de Nederlandse versie "kopen" :wink:

  Intruder
 • Hallo,

  Ik krijg het niet voor elkaar, als ik een pagina inscan zie ik hem wel goed op het scherm staan, maar dan gaat hij hem herkennen en dan staat hij in het rechter scherm ( en als ik hem opsla) helemaal door elkaar.
  Wat doe ik verkeerd??????


  Intruder
 • Als je een pagina scant staat ie inderdaad perfect op het scherm. Maar daarna moet de boel nog worden herkend, en daar gaat het vaak een heel stuk minder goed. Interfacetaal is alleen maar de taal van de menu's e.d. Je moet de taal kiezen waarin de tekst herkend moet worden. Bovendien moet het origineel van goede kwaliteit zijn. Een fax lukt altijd veel minder goed dan een print.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.