Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

back-up naar CD-RW

EdeVries
5 antwoorden
 • Ik ben (na HD-crash) nu al een paar dagen op zoek naar een goed programma om m.b.v. de taakplanner automatisch back-ups te kunnen maken/plannen van een aantal mappen naar een CD-RW. Heb al een aantal programma's geprobeerd (Handy Backup, Active backup Expert) maar dat is het allemaal net niet.

  Het is niet de bedoeling om de complete HD te back-uppen maar bijv. alleen "mijn documenten" , de map van de belastingdienst en de data-map van Telebankieren.

  Wie gebruikt zoiets of weet een goede oplossing hiervoor.
 • als je gewoon bepaalde mappen wil backuppen dan kan je toch eenvoudig de mappen branden op je RW. Wanneer je ze nodig bent kopieer je ze gewoon weer terug. Veel simpeler denk ik.

  In Windows zelf zit ook een mogelijkheid tot het backuppen van bestanden en mappen. In win 98 heet dat Reservekopie maken en zit onder bureauaccessoires - systeemwerkset. Bij winxp zit dat op dezelfde plek en heet het gewoon backup.

  Succes ermee
 • je zou ze evt als je de tijd ervoor hebt dan ook een progje als winrar kunnen gebruiken om ze flink in te pakken en te comprimeren zodat er nog meer op die cd gebakken kan worden …
 • Dat ik een aantal mappen met bijv. Nero kan branden op CD-RW weet ik, da's ook niet echt het probleem.

  Het is meer de bedoeling om dat bijvoorbeeld 's nachts automatisch te laten plaats vinden, eventueel m.b.v. de "geplande taken": PC aan laten, RW in de brander, 's nachts een back-up van de belangrijkste mappen, PC automatisch uit.

  Een beetje als een back-up op een tape, maar dan naar CD-RW. Is toch zo simpel, zou toch iets voor moeten zijn. Of ben ik het wiel aan het uitvinden :-?
 • Je schrijft helaas niet welke Windows versie je gebruikt.

  Mocht je werken met XP dan is het meegeleverde programma [b:6119c8372f]ntbackup[/b:6119c8372f] precies wat je nodig hebt. Wel heb je ook [b:6119c8372f]directCD[/b:6119c8372f] nodig en moet je het cd-rw schijfje in de meeste gevallen eerst formatteren met directcd.

  Als je XP-Professional hebt dan wordt [b:6119c8372f]ntbackup[/b:6119c8372f] autmatisch geinstalleerd. Als je XP-Home hebt dan moet je hem eerst nog installeren :roll: … Zie de cd onder [i:6119c8372f]valueadd\msft
  tbackup[/i:6119c8372f]

  Eenmaal geinstalleerd dan is ntbackup te vinden onder Start|Alle programma's|Bureau-accessoires|Systeemwerkset|Back-up


  Ruud

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.