Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ik zoek een programma om een mp3 van twee uur te kunnen knip

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hallo luitjes,

  ik ben op zoek naar een programma om mp3 s te kunnen knippen zodat ze dus ook op een cd passen als audio track. Ik heb het concert van Tiësto in het gelredome te pakken weten te krijgen ( voor diegenen die er niet waren…jullie hebben wat gemist !!) en zou deze graag op cd zetten.
  Wie o wie heeft hier ervaring mee?
  Kom me niet aan met de discussie lossy , geluidsverlies eerst naar wav en dan naar mp3 terug etc etc. …ik zoek gewoon een simpel programma om te knippen. Heb de zoek functie al gebruikt hier dus vwb lossy etc ben ik al weer helemaal bij maar nog steeds geen simpel progje gevonden dus voor de kenners : Als jullie een tip hebben hoor ik deze graag!
 • Daar is wat mij betreft 1 makkelijk proggie voor: mp3DirectCut

  Erg klein, maar heel erg handig in gebruik.
 • In nero kan je de mp3 vóór het branden als audio-cd gewoon splitsen op de punten die je aangeeft. Audio-cd maken, mp3 naar de selectie slepen, rechtsklikken, eigenschappen en daar kan je het vinden.
 • mpeg audio scissors : effe google of bij pandora.be kijken
 • Met CoolEdit (Pro) kan het ook wel neem ik bijna aan van wel (das wel erg waarschijnlijk :-? )
 • [quote:5b2cd73331="DJPeedee"]Met CoolEdit (Pro) kan het ook wel neem ik bijna aan van wel (das wel erg waarschijnlijk :-? )[/quote:5b2cd73331]
  Het nadeel van CoolEdit is dat dit programma de mp3 eerst decodeert naar wav en vervolgens deze wav-file bewerkt. Als je na deze bewerkingen het bestand weer opslaat wordt deze wav-file weer gecodeert naar mp3.

  Deze stap levert dus kwaliteitsverlies op door de extra encoding-slag, bovendien zal een mp3 van twee uur een erg grote tijdelijke wav-file opleveren.

  Programma's zoals Mp3DirectCut knippen mp3-bestanden zonder ze eerst om te zetten naar wav, dit gaat sneller en zonder kwaliteitsverlies.
 • Die Tiësto, is dat niet iemand die platen op de draaitafel legt? Zoals Joost den Draaier in vroeger tijden?
 • [quote:e0707bf0ea]Het nadeel van CoolEdit is dat dit programma de mp3 eerst decodeert naar wav en vervolgens deze wav-file bewerkt. Als je na deze bewerkingen het bestand weer opslaat wordt deze wav-file weer gecodeert naar mp3.
  Deze stap levert dus kwaliteitsverlies op door de extra encoding-slag, bovendien zal een mp3 van twee uur een erg grote tijdelijke wav-file opleveren.[/quote:e0707bf0ea]
  Topicstarter:
  [quote:e0707bf0ea]Kom me niet aan met de discussie lossy , geluidsverlies eerst naar wav en dan naar mp3 terug etc etc. .[/quote:e0707bf0ea]
  Dit maakt hem dus niet zo veel uit. Met Cool kun je natuurlijk wel het geluid een beetje opvijzelen. Dat kan met die andere programma's niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.