Vraag & Antwoord

Anders (software)

Gezocht beknopte bootmanager (zoals lilo)

Anoniem
gerben
7 antwoorden
 • Ik zoek een bootmanager die niet opvalt….. Ik moet dus [b:567869b550]geen[/b:567869b550] bootmanager hebben met allerlei mooi schermpjes maar juist onopvallend..

  Lilo is hiervoor perfect, maar daarvoor moet ik eerst Linux installeren…. Is er een mogelijkheid om Lilo te installeren zonder eerst compleet linux te gaan installeren….. Suse en Redhat ben je eerst verplicht Linux te installeren…..
 • Bootmagic van powerquest.
 • edit: 1 x bootmagic is wel genoeg :wink:
 • [quote:5180a95b3d="G_ij_s"]Lilo is hiervoor perfect, maar daarvoor moet ik eerst Linux installeren…. Is er een mogelijkheid om Lilo te installeren zonder eerst compleet linux te gaan installeren….. Suse en Redhat ben je eerst verplicht Linux te installeren…..[/quote:5180a95b3d]

  Ik heb het nooit geprobeert, maar volgens mij kan het wel.
  Je moet dan opstarten in een linux omgeving (kan met de installatie CD van SuSE en RedHat of met een linux bootdiskette (http://www.toms.net/rb/)). Dan moet je een configuratiebestand aanmaken en lilo draaien ('lilo -C <configuratiebestand>' (zonder de ' en voor <configuratiebestand> moet je de naam van het configuratiebestand invullen)).
 • [quote:bf66214d18]Bootmagic van powerquest ?! [/quote:bf66214d18]

  Ik geef toe dat ik bootmagic sinds versie 5 niet meer gebruikt heb. Maar dat is toch juist een grafische boot manager ??

  [quote:bf66214d18] configuratiebestand aanmaken en lilo draaien [/quote:bf66214d18]

  Ja ik heb het met Suse en redhat geprobeerd maar lilo kentie niet….
  Ik zal de bootdisk eens proberen….
 • [quote:6c7ebab515="G_ij_s"]
  Ik geef toe dat ik bootmagic sinds versie 5 niet meer gebruikt heb. Maar dat is toch juist een grafische boot manager ??[/quote:6c7ebab515]

  Klopt! Maar zoveel extraatjes / mooie schermpjes heeft ie toch ook niet?
  Slechts één schermpje dat je ziet……en je kan nog instellen hoelang….

  Is de bootmanager van XP of windows 2000 geen optie?
 • LiLo zou moeten kunnen omdat dat een volledige programma wegschrijft naar de bootsector. Hoe je LiLo kunt installeren zonder Linux weet ik echter ook niet. Je zou het kunnen proberen met een live-cd van Gentoo of Knoppix.

  In deze link staat achter het kopje [b:37aaf3ce49]Other Apps[/b:37aaf3ce49] nog wat progsels, waarvan er mogelijk één of meerdere aan je wensen voldoet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.