Vraag & Antwoord

Anders (software)

Outlook 2002 SP2 opent meerdere SMTP verbindingen

Anoniem
rfo00457
2 antwoorden
 • Hallo,

  Ik gebruik Outlook 2002 SP-2 op een machine met WinXP, Norton AV 2003 met de laatste definites, gescand en wel. Er zit een Sitecom xDSL router (met de laatste firmware) tussen de machine en het ADSL modem.

  Als ik een mail verstuur (via SMTP) dan zie ik bij Details van verzenden dat er meerdere verbindingen worden geopend.

  Als je op google zoekt, dat is er iets over te vinden in nieuwsgroepen, maar dat zijn alleen vragen en geen antwoorden. Vreemd is het wel, dat daat Outlook 2002 SP2 iedere keer naar voren komt.

  Het probleem is dat mijn e-mailprovider mijn IP-adres af en toe blokkeert omdat er teveel verbindingen met de SMTP-server worden geopend. De geoepende verbindingen worden niet goed afgesloten, waardoor het aantal geopende verbindingen alleen maar blijft stijgen. Er treedt dan eerst een foutmelding in de vorm van:

  Bij taak Rob - Bezig met verzenden en ontvangen is een fout (0x800CCC78) opgetreden: Kan het bericht niet verzenden. Controleer het e-mailadres in de accounteigenschappen. De reactie van de server was: ???????{}??

  Daarna blokkeert de provider mijn IP-adres, waarna ik het volgende zie:

  Bij taak Rob - Bezig met verzenden en ontvangen is een fout (0x800CCC78) opgetreden: Kan het bericht niet verzenden. Controleer het e-mailadres in de accounteigenschappen. De reactie van de server was: 550 5.0.0 Too many connections from your IP

  Weet iemand wat er precies gebeurt?

  Weet iemand een manier om Outlook duidelijk te maken, dat er maar een beperkt aantal verbindingen mag worden opgezet?

  Ik heb mij al behoorlijk de hersens lopen kraken op dit probleem, maar ik kom niet verder meer.

  Alle suggesties zijn dus van harte welkom.

  Alvast bedankt,

  Rob
 • [quote:495c1026eb="rfo00457"]Bij taak Rob[/quote:495c1026eb]

  Wat bedoel je hiermee?

  ZIjn het echt meerdere SMTP-sessies of zijn er meerdere Outlook's actief? COntroleer dat laatste eens via Ctrl+Alt+Del onder Toepassingen of Processen. Outlook heeft een nog altijd niet opgeloste nasty habbit dat veel processen blijven hangen ook als het programma is afgesloten. Er staat dan doodleuk vier maal Outlook.exe a 28 MB in je processenlijst.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.