Vraag & Antwoord

Anders (software)

laagste uit een combinatie van drie velden Access query

Anoniem
w.bauhaus
4 antwoorden
 • Ik heb een tabel , met daarin de velden klantnummer, datum en een numeriek veld. Wat ik wil is in de tabel van iedere klant de laagste datum en daarbinnen de laagste numerieke waarde zoeken.

  Met de functie min() lukt het me niet omdat je dan bijvoorbeeld de laagste datum uit de hele tabel krijgt, maar niet de laagste datum van iedere klant.

  Graag jullie hulp.
 • Kweenie of het in acces is….
  je kunt dat misschien met een query doen als het acces is:

  schrijf dit er dan met SQL in:

  SELECT tabelnaam.klantnummer, tabelnaam.datum, tabelnaam.naamnummeriekveld
  FROM tabelnaam, tabelnaam, tabelnaam (alleen de tabellen intypen die gebruikt worden.
  ORDER BY tabelnaam.datum, naamtabel.naamnummeriekveld

  zo zie je de klantnaam met de datum erachter op volgorde van laag naar hoog en vervolgens de nummerieke gegevens zie je daar weeer achjter.
 • Is inderdaad Access (kan er maar niet aan wennen dat er geen office forum meer is). Je oplossing voldoet bij mij niet omdat ik met de geselecteerde records een nieuwe tabel wil laten aanmaken via VBA.

  Het komt er dus eigenlijk op neer dat alle records die niet voldoen er uitgefilterd moeten zijn.
 • Sorry dubbel gepost

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord