Vraag & Antwoord

Anders (software)

Is er een gratis programma voor omzetting naar PDF?

Anoniem
Captain_Kansloos
13 antwoorden
 • Weet iemand of er een gratis programma is voor omzetting naar PDF. Acrobat heeft daar een prog voor maar dat kost een hoop geld.
 • http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=85151
 • Zie Computer!Totaal nr.7/8, blz. 78…..!
  Groet,
  Ton
 • Gevonden! Hardstikke bedankt!
 • Oke zowel Ghostscript als makepdf heb ik geinstalleerd, toch geeft hij iedere keer een foutmelding. Ik heb dus een Word bestand een .prn extensie opgeslagen, en wil hem als output met dezelfde naam en de extensie .pdf. Op het moment dat ik dan makepdf druk gaat de pc iedere keer opnieuw ghostscript installeren. Wellicht doe ik iets fout. Wat?
 • In de beschrijving staat dat je bij de eerste start van makepdf nog even moet verwijzen naar de plaats waar Ghostscript is te vinden. Hier stokt het echter. Wie weet het?
 • PDF995. (Of is dat hetzelfde als GhostScript?). Is weliswaar shareware, maar het verloopt nooit. Er komt alleen tijdens elk omzettingsproces een IE-venster naar de website van de makers te voorschijn.
 • Heb je naast Ghostscript ook Ghostview geïnstalleerd? MakePDF ken ik niet, maar ik maak regalmatig PDF bestanden met de combo Ghostscript & Ghostview.
 • [quote:9387b0ad10="Captain_Kansloos"]Heb je naast Ghostscript ook Ghostview geïnstalleerd? MakePDF ken ik niet, maar ik maak regalmatig PDF bestanden met de combo Ghostscript & Ghostview.[/quote:9387b0ad10]
  Je bedoelt hoogstwaarschijnlijk GSview. :wink: En inderdaad: dat werkt tamelijk eenvoudig: open de *.prn file in GSview (persoonlijk schrijf ik PostScript files liever naar *.ps, omdat GSview dat filetype automatisch herkent als PostScript en omdat het duidelijker is welk bestandstype eigenlijk gebruikt is), ga dan naar File > Convert, kies pdfwrite. Je hebt dan nog de mogelijkheid om diverse opties in te stellen en een resolutie aan te geven voor bitmaps.

  In de Computer!Totaal wordt net gedaan alsof Ghostscript een heel moeilijk ('spartaans') programma is, maar in combinatie met GSview valt dat echt reuze mee. Het programma is ook erg handig voor het converteren of opschonen van Encapsulated Postscript files.

  [b:9387b0ad10]Links:[/b:9387b0ad10]
  * Homepage: http://www.ghostscript.com/
  * Ghostscript 8.0: http://www.ghostscript.com/doc/AFPL/get800.htm
  * GSview 4.4: http://www.ghostscript.com/gsview/get44.htm

  Alles open-source (nouja, bijna dan; de GPL uitvoeringen zijn ècht open-source, maar lopen één versienummer achter) en dus gratis.
 • probeer eens PDFCreator
 • Het is me gelukt met gsvieuw een pdf file te maken. Een Office-document heb ik opgeslagen zoals in de computertotaal 6/7 staat. Printer erin gezet zoals aangegeven. Daarna: Afrdukken>Schrijven naar bestand. Je krijgt dan een .prn bestand. Vervolgens open je dat bestand in gsvieuw, en daarna file>convert>pdfwrite en OK. Maar wat is nu precies de rol van GhostScript? Heb ik dat nog wel nodig dan? Overigens waardeer ik jullie hulp ten zeerste!
 • GSView is een grafische schil om GhostScript heen. Aan alleen GSView heb je dus niks. Als je geen GSView hebt, moet je de GhostScript commandline gaan werken, wat weer een stuk minder comfortabel is.
 • Oke, het is me duidelijk. Bedankt Captain! Inderdaad lukt alles nu, zelfs foto's in kleur, naar pdf om te zetten. Overigens staat er in de nieuwe CT een artikel over.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.