Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Spyware

Anoniem
J. de Boer
9 antwoorden
 • Ik lees overal over het programma adaware etc. Waarmee je kan checken of je spyware op je pc hebt.

  Ik heb veel spyware op mijn pc waaronder virtualdub en Avi_io etc. etc.
  Helaas heb ik nog geen vervangers voor deze programma's gevonden.
  Dus de Spyware blijft op mijn pc omdat ik deze programmaatjes nodig heb.

  Is er een oplossing voor zodat ik WEL deze programma's kan gebruiken maar toch geen spyware heb. Ik heb zonealarm als Firewall geinstalleerd.

  groetjes,
  Marielle
 • Veel programma's die spyware bevatten, werken gewoon door als je de spyware met bijvoorbeeld adaware verwijderd. Dus ik zou gewoon proberen de spyware te verwijderen en dan kijken of het programma nog functioneert. Mocht het programma zonder spyware geblokkeerd worden, dan gewoon het hele programma verwijderen en opnieuw installeren.
 • [quote:e9052e0670="marielle*"]Ik heb veel spyware op mijn pc waaronder virtualdub[/quote:e9052e0670]

  Is dat spyware dan???

  Ik heb em ook en ik scan regelmatig met adaware, maar hij vindt niks…
 • nah er zijn progjes idd die als je die niet gelijk van alle spyware ontdoet ze zoveel weten te verneuken dat als je veel later die spyware gedeeltes eruit gooit… je halve internet het niet meer doet …..


  dit hoorde ik dus laatst van iemand … is dat ook zo ….
 • [quote:e9c1746811="FoXiERotjEknoR"]nah er zijn progjes idd die als je die niet gelijk van alle spyware ontdoet ze zoveel weten te verneuken dat als je veel later die spyware gedeeltes eruit gooit… je halve internet het niet meer doet …..


  dit hoorde ik dus laatst van iemand … is dat ook zo ….[/quote:e9c1746811]Kan ik heel kort over zijn, dat klopt! (Is ook al eerder aan de orde geweest) nl. sommige spyware nestelt zich zodanig opdringerig in Windows systeembestanden, dat daarin een verwijzing kan zitten naar zo'n spywarebestand dat de functie van dat systeembestand (winsock e.d.) stiekum helemaal of voor een deel overneemt. Bij deleten van die spyware blijf je vervolgens zitten met een verwijzing naar een dood punt, waardoor alles kan vastlopen, of zal b.v. internet niet meer werken.

  Jan de Boer
 • nah waar ik dan nog steeds mee zit ….

  maakt het dan uit hoe lang het duurt voordat het wordt verwijderd …

  Ik scan zowat om de dag naar spyware, samen met blaster en guard … en ik heb nog nooitlast gehad dat welk progje dan ook het niet meer deed … maar zou ik eens per maand gaan scannen, loop je dan de kans dat bv na een verwijdering van spyware dat bv internet het nie meer doet ….

  waar ligt die grens van wat dan te lang w8en is?
 • Heeft eerder met het soort spyware te maken. Sommige doen niet meer dan info doorzenden, andere vernaggelen je systeem. Hotbar is bv. een vervelende, die maakt dat je jpg's niet meer fatsoenlijk kunt openen.

  Als je iemand bent die als een idioot elk programma dat ie vindt gaat installeren, dan zul je ongetwijfeld een keer tegen zo'n spyware-variant aanlopen die internetten onmogelijk maakt nadat ie is verwijderd.
 • [quote:80910e2a0e="BrigitteW"]Heeft eerder met het soort spyware te maken. Sommige doen niet meer dan info doorzenden, andere vernaggelen je systeem. Hotbar is bv. een vervelende, die maakt dat je jpg's niet meer fatsoenlijk kunt openen.

  Als je iemand bent die als een idioot elk programma dat ie vindt gaat installeren, dan zul je ongetwijfeld een keer tegen zo'n spyware-variant aanlopen die internetten onmogelijk maakt nadat ie is verwijderd.[/quote:80910e2a0e]
  Denk inderdaad dat je het zo moet stellen. In mijn beleving puur vandalisme. In mijn berichtje van gisteren noemde ik een eerdere discussie hierover. Vandaag even opgezocht, deze stond in http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=84191&highlight;=
  Daarin wordt verwezen naar het adres http://www.cexx.org/newnet.htm waar dit verschijnsel wordt uitgelegd.

  Jan de Boer
 • Het zou wel om de DLL'S gaan bij Virtualdub. Maak eerst maar een back-up dan zie je wel verder. Bij mij vind ad-aware vooral cookies en soms wat folders. Heb maar één enkele keer een x-dialer gevonden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.