Vraag & Antwoord

Anders (software)

Wat betekent messen~1

Anoniem
Henk Bakker
7 antwoorden
 • Hallo,

  In mijn map Program Files zit een submap MESSEN~1 (de enige map die aangeduid is met alleen hoofdletters); buiten deze submap is er ook in Program Files de submap MSN Messenger.

  Mijn vraag: is de map messen~1 een map die ik kan verwijderen en voorts wil ik graag weten wat het teken ~ betekent in een bestandsnaam.

  Alvast dank voor het antwoord.

  Robert

  (nota bene: het besturingssysteem is ME met officeXP en NIS)
 • Volgens mij kun je die map wel verwijderen. Houdt hem in de prullenbak, start de pc nog een keer op. Als bij het opstarten/uitvoeren van IE/MSN/Outlook niets verkeerd gaat, dan is er niks aan de hand, zo wel, terugzetten die hap.

  Ik vind het wel vreemd dat jij een map MESSEN~1 hebt staan in je program files. Deze benaming werd in het verleden toegepast door DOS. (en jij hebt XP) DOS kan geen langere bestandsnamen benoemen. Het maximale aantal letters van een bestandsnaam is 8 (heeft iets met het aantal bits te maken 8/16). Vandaar ook een ~1. De naam messenger (9 letters) wordt afgebroken bij 6 letters en dan komt er die '~1' voor de benoeming. Het kan zo zijn dat er meerdere messenger mappen zijn. Als die dan ook worden afgekort naar 8 letters zonder een ~nummer dan krijg je een error. Je hebt dan meerdere mappen van MESSENGE. Vandaar een ~1. Om mappen die met dezelfde 8 beginletters toch van elkaar te scheiden.
 • heb je niet toevallig met 1 of ander tweak progje de 8.3 bestandsnamen ellende aan of uitgevinkt….

  /me had toen die dat deed gelijk ruzie met alles waar norton voor stond …
 • Als je de map MESSEN~1 verwijdert, dan start msn niet meer op als je je comp aanzet.
  Dus het is maar wat je wil.
 • Hallo,

  ik heb (Fox) geen tweak progje en johnny321 het gaat in dit geval niet om XP, maar ME. (wat jij bedoelt met 8 karakters gaat niet op voor bestandsnamen in de root van C, want deze kunnen altijd langer zijn dan 8 karakters).

  Ik had het idee (huismeester) dat het wellicht kon handelen om een oudere versie van MSN die is blijven staan op de schijf (datum bestanden van 2000), maar je schrijft zo stellig dat MSN niet meer zal opstarten na verwijdering van MESSEN~1 dat ik inderdaad geloof dat je gelijk hebt. Ik krijg na/bij verwijdering de waarschuwing dat wellicht programma's niet meer naar behoren functioneren.

  Robert
 • nah dat is een melding die je altijd krijgt als je een dir uit je prog files wist ….
 • [quote:1f79c40d8f] johnny321 het gaat in dit geval niet om XP, maar ME[/quote:1f79c40d8f]
  ff verward met je OfficeXP :oops:
  [quote:1f79c40d8f](wat jij bedoelt met 8 karakters gaat niet op voor bestandsnamen in de root van C, want deze kunnen altijd langer zijn dan 8 karakters). [/quote:1f79c40d8f]
  Vroeger in de goede oude tijd (ik bedoel dus in het oude DOS-tijdperk (DOS en W3.xx) konden bestanden EN mappen niet langer zijn dan 8 letters. Ook niet in de root.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.