Vraag & Antwoord

Anders (software)

Foutmelding bij opstarten:geen schijf

Anoniem
De huismeester
5 antwoorden
 • Dit bericht had ik al eerder geplaatst, en dacht toen dat het probleem was verholpen. Het is een tijdje weg geweest maar komt nu weer terug.
  Als ik de computer opstart krijg ik de volgende melding:
  (tekst titelbalk tussen streepjes)
  [i:8eab19ce87]———————————
  zonealarm.exe - Geen schijf
  ———————————-
  Er bevind zich geen schijf in het station. Plaats een geschikt medium in station \Device\Harddisk3\DR12. [/i:8eab19ce87]

  Ik weet dat het NIET aan zonealarm ligt, want die had ik niet op mijn computer staan en toen kreeg ik dezefde melding, alleen toen van logi….exe

  Het vreemde is ook dat ik deze melding niet altijd krijg, wel erg vaak, maar het gebeurd wel is dat de melding helemaal niet komt.
  Ik heb al geprobeerd bij opstarten in msconfig, wat te rommelen, maar dat gaat ook erg moeilijk. Ik dacht dat het was gelukt, maar een dag later kwam de melding toch weer.

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen dit probleem te verhelpen, want is erg irri, zo'n melding, want ik moet steeds op anuleren drukken en vaak twee keer ook. :cry:
 • heb je windows al een x opnieuw geinstalleerd?
  p.s. geef wat meer info over hard/software op je pc
 • Ga eens naar "configuratiescherm –> systeem –> apparaatbeheer"
  en kijk bij "schijfstations" of er ergens een geel uitroepteken staat…
 • Kep niet veel zin windows opnieuw te installeren. Maar ik denk ook dat dat niet helpt. Op mijn vorige computer had ik dit probleem ook al. Nu heb ik een geheel nieuwe computer en komt het probleem weer tevoorschijn. Het moet dus wel aan software liggen, maar welke… ik heb geen idee.
  Bij de vorige computer had ik het probleem met in de titelbalk Zonealarm. Daarna had ik zonealarm verwijderd en toen kreeg ik de meldig van een ander programma. Op deze computer had ik helemaal geen zonealarm en kreeg ik de melding dus van logi…(en nog wat).exe
  En toen zonealarm eens geinstalleerd, en toen kreeg ik het weer van zonealarm.
  Heel vreemd, en ik hoop dat iemand hier een oplossing voor heeft.
  Eneh, nee er staan geen uitroeptekens bij apparaatbeheer, maar na dit bericht is denk ik wel duidelijk geworden dat het waarschijnlijk een sofware probleem is.

  P.S. Ik heb Windows XP Home edition
 • [quote:667112781c=".:ToBee:."]Ga eens naar "configuratiescherm –> systeem –> apparaatbeheer"
  en kijk bij "schijfstations" of er ergens een geel uitroepteken staat…[/quote:667112781c]

  Heb je dit al nagekeken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.