Vraag & Antwoord

Anders (software)

Drive image, waarom 3 files?

Anoniem
jochem van de weerthof
5 antwoorden
 • Ik vraag me af waarom drive image nu 3 files aanmaakt, terwijl ik aangeef dat ie het moet splitten in 2 files

  e:\Drive image\IMAGEM~1.002 669.908.992
  e:\Drive image\IMAGEM~1.003 165.675.008
  e:\Drive image\IMAGEM~1.PQI 669.908.992

  Voorheenm had ik 2 ook altijd dacht ik, beide zo'n 650 mb..
  kon ik lekker op cd bakken..


  enig idee?
 • Waarom geef je dan aan dat hij 2 files moet maken? Die passen ook niet op een 650 MB CD toch? Wat je eigenlijk aan moet geven is hoe groot de bestanden mogen worden om op je CD te passen. Als je nu eens CD's van 700 Mb aanschaft (en dat zijn ze tegenwoordig toch allemaal?), dan kun je dat als splitpoint aangeven en wordt de file gewoon in tweeën geknipt. Tot het moment dan je Windows partitie zo groot wordt dan het ook daar niet meer op past.
 • dat laatste is het geval, realiseer ik me nu idd natuurlijk!
  stom!
  xp is te groot voor 2x 700 mb ( heb inderdaad gebruik gemaakt van de splitfunctie )


  maar es effe een ander vraagje:
  Ik heb mijn program files gedeeltelijk op andere partitie staan. Hoe gaat drive image daarmee om als ik een image eventueel weer terug ga zetten?
 • Op het moment dat je de image maakt neem je daar ook de registry in op. Alles wat geïnstalleerd is (maakt niet uit waar) staat daar in. Als je die data partitie niet wijzigt is er natuurlijk geen probleem. Als dat wel zo is, dan zal de data niet meer met de registry overeenkomen. Dat is iets wat je natuurlijk zelf in de gaten moet houden. Maar daar komt je snel genoeg achter als je een programma wilt starten. Zorg alleen wel dat je data die niet meer nodig is dan handmatig van die datapartitie verwijdert.
 • aha.
  maar klopt het dus dat in het ergste geval alleen díe programma's die op een andere partitie hun program files hebben niet meer werken?
  windows op zich zal wel weer draaien?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.