Vraag & Antwoord

Anders (software)

ISO wordt rar na DL

Anoniem
drake
7 antwoorden
 • Veranderd het icoontje in dat van een RAR bestand, of krijgt het de extentie .rar na downloaden? In het tweede geval, waar wijst de link naar, daar waar je het vandaan haalt?

  [quote:59968769e3]Het vervelende is dat ik nu met NERO (of welk ander brand programma) onmogelijk van dat bestand een CD kan branden. [/quote:59968769e3]

  Waarom kan dat niet? Krijg je een foutmelding van Nero?
 • Als ik "doel opslaan"kies bij het downloaden zegt 'hij' al dat het een RAR bestand is, ondanks dat dan ik op een .ISO file klik! Ik merkte het toen ik Knoppix wilde downloaden. Op mijn harde schijf staat het RAR icoontje en ik kan het ook uitpakkenmet het RAR programma. Hij pakt alles netjes uit op de manier dat het op de cd zou moeten komen (dus inclusief de dir structuur).

  Hans
 • Heb je een link naar de betreffende Knoppix iso?
 • Hallo,

  even een vraag, waar waarschijnlijk een makkelijk antwoord is op te geven (meestal zo), maar ik weet het niet:

  waarom worden ISO bestanden die ik download als RAR file op mijn hardeschijf gezet?
  Het vervelende is dat ik nu met NERO (of welk ander brand programma) onmogelijk van dat bestand een CD kan branden.

  Wie helpt mij opweg?

  Alvast bedankt!

  Hans.
 • [quote:033bcbcbad="drake"]Als ik "doel opslaan"kies bij het downloaden zegt 'hij' al dat het een RAR bestand is, ondanks dat dan ik op een .ISO file klik! Ik merkte het toen ik Knoppix wilde downloaden. Op mijn harde schijf staat het RAR icoontje en ik kan het ook uitpakkenmet het RAR programma. Hij pakt alles netjes uit op de manier dat het op de cd zou moeten komen (dus inclusief de dir structuur).

  Hans[/quote:033bcbcbad]

  RAR kan ISO's uitpakken. Daarom verandert het icoon in een RAR icoon namelijk. Het is dus [b:033bcbcbad]wel[/b:033bcbcbad] een ISO bestand, die je gewoon op CD moet kunnen branden.
 • Ja, inmiddels heb ik dat nu ook ontdekt! Ik heb wel eerst achter de naam van het RAR bestand de ext.iso gezet! Heb Nero opgestart en heb de cd zonder problemen gebrand.

  We raar dat RAR er RAR van maakt! Erg verwarrend!

  Bedankt voor de hulp!

  Hans
 • [quote:15f1903754="drake"]We raar dat RAR er RAR van maakt! Erg verwarrend![/quote:15f1903754]Toch nog wat verduidelijken.

  Je moet wel de zaken op de juiste manier uit elkaar houden:

  Als je een .iso bestand download, dan zie je kennelijk een Rar icoontje verschijnen in windows verkenner. De vraag is of het bestand dan ook echt bestand.rar of bestand.iso heet. In het eerste geval is het een 'echt' Rar bestand en alleen met Rar software uit te pakken. In het tweede geval staat de .iso extentie in de Rar software als te openen archief formaat geregistreerd. Daarmee is het echter nog geen .rar bestand, maar simpelweg een .iso bestand dat standaard geopend wordt door de Rar software. Dat betekend niet dat je het met geen enkele ander programma kunt openen.

  Vergelijk het met het volgende: een.txt bestand wordt standaard geopend in notepad, maar kan ook in Word geopend worden (ondanks dat het géén .doc bestand is).

  Om verwarring in de toekomst te voorkomen, kun je beter in je Rar software het vinkje bij de .iso extentie als te herkennen archief formaat weghalen.

  Ik denk namelijk dat je nu een bestand met dubbele extentie aangemaakt hebt (je heb er immers .iso achter getypt) Je bestand heet dus nu bestand.iso.iso, ondanks dat winverkenner 'm nu waarschijnlijk aangeeft als bestand.iso. Ik gok namelijk dat in winverkenner>Extra>mapopties>beeld de optie "extenties voor bekende bestandstypen verbergen" (ofzoiets) aangevinkt staat. Daarmee verbergt verkenner de extenties .rar en .iso, waardoor alle archief formaten die de rarsoftware herkent er hetzelfde uitzien (je ziet niet of ie .rar of .iso heet in winverkenner)

  Of zit ik er naast?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.