Vraag & Antwoord

Anders (software)

Heb nu partities maar wat zet ik op welke partitie?????

Anoniem
Klaus
3 antwoorden
 • Ik heb mijn HDD geformatteerd volgens de aloude tips en trucs van Edmond Varwijk.
  Nu heb ik Windows (ME) en al mij programm'as op C gezet, heb D rommel genoemd en er het wisselbestand (virtueel geheugen) op gezet. En op E staan mijn gegevens.

  Is dat nou goed zo? Ik hoor nl. steeds van "anderen" dat je eigenlijk al je programma's op een aparte partitie zou moeten zetten. Zo ja, kan ik dat dan nu alsnog doen? Hoe?
 • Tijdens installatie kun je de standaard voorgestelde C:\Program Files\… wijzigen in D:\Program Files\… waardoor je gegevens op D: komen te staan. Reeds geïnstalleerde programma's kun je eerst verwijderen en opnieuw installeren, mocht je ze ook beslist daar installeren. Je kunt dat natuurlijk ook zo laten, tenzij je ruimtegebrek op C: hebt.
 • [quote:0cd1200130="hard27"]Ik heb mijn HDD geformatteerd volgens de aloude tips en trucs van Edmond Varwijk.
  Nu heb ik Windows (ME) en al mij programm'as op C gezet, heb D rommel genoemd en er het wisselbestand (virtueel geheugen) op gezet. En op E staan mijn gegevens.

  Is dat nou goed zo? Ik hoor nl. steeds van "anderen" dat je eigenlijk al je programma's op een aparte partitie zou moeten zetten. Zo ja, kan ik dat dan nu alsnog doen? Hoe?[/quote:0cd1200130]Prima zoals je het hebt gedaan. Ook een optie is om zoals ik het heb gedaan, de serieuze software zoals Office e.d. op C. Voor wat verdere ditjes en datjes gebruik ik een aparte partitie en voor de kinderen heb ik voor elk van hen een partitie waar ze spelletjes op mogen zetten en hun chat-logs e.d. Die zaken wil ik niet op C hebben.

  Maar in feite maakt het weinig uit. Alsnog programma's op een andere partitie zetten, kan als je dat persé wilt, alleen door ze opnieuw te installeren, omdat install-info in het register is vastgelegd.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.