Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Acces database

Anoniem
h4xX0r
6 antwoorden
 • Ik ben voor iemand een Acces database aan het maken met daarin bedrijven, afdelingen binnen de bedrijven en de (contact)personen. Een bedrijf kan meerdere contacpersonen hebben. Het worden dus aparte tabellen. Maar hoe kan ik er nu voor zorgen dat als ik een contactpersoon wil toevoegen bij een bedrijf dat al is ingevoerd, het bedrijf niet dubbel in de database komt te staan. Het gaat om tientallen bedrijven, waarvan je natuurlijk niet weten wel ID dat bedrijf bijvoorbeeld heeft. Bestaat er niets iets dat een voor de eerste keer ingevoerd bedrijf wordt toegevoegd aan een top-down menu?
 • Je kunt het beste een combobox gebruiken in combinatie met de notinlist-event.
 • Maar hoe zorg je ervoor dat een nieuw ingetypt bedrijf ook daadwerkelijk wordt opgenomen in de lijst. Het gaat hier namelijk niet om een vooraf gedefinieerde keuzelijst. Door de gebruiker moet er op ieder moment een nieuw bedrijf kunnen worden toegevoegd.
  Niet alleen de naam van het bedrijf moet te voorschijn komen, maar ook de adresgegevens. Moet je dan voor ieder veld wat bij het bedrijf hoort een combobox maken?

  Kun je me daarnaast uitleggen hoe je zo'n noninlist-event implementeert.
 • Je zult hoe dan ook met VBA moeten werken. Ik heb het zo gedaan: een combobox die de namen van reeds ingevoerde bedrijven bevat. Als een gebruiker een naam invoert die nog niet bestaat, komt er een schermpje met de vraag "wilt u zus en zo toevoegen". Als ze kiezen voor Yes, dan opent een nieuw formulier, waarin de naam van het ingevoerde bedrijf op de juiste plaats is ingevuld en ze de overige gegevens zoals adres e.d. kunnen invoeren. Als ze het invoerformulier afsluiten, wordt de complete invoer ingevuld in het hoofdformulier.

  Er komt het nodige bij kijken om dat goed te krijgen. Heb je wel eens met VBA gewerkt?
 • Is er niet een andere manier die ervoor kan zorgen dat een bedrijf niet dubbel opgenomen kan worden?

  Ik heb wel eens met VBA gewerkt, maar het is niet echt makkelijk.

  Bestaan er geen standaard scriptjes op het internet? Het lijkt mij dat er meerdere mensen zijn die dit probleem hebben.

  Als je bijvoorbeeld een database voor een school bouwt ga je ook niet plaatsnamen dubbel opnemen. (Er kunnen meerdere leerlingen in dezelfde plaats wonen). In dat geval maak je een lijstje met alle mogelijke plaatsnamen in Nederland. In het geval met de bedrijfsnamen is dat echter niet mogelijk. Je kunt niet alle mogelijke bedrijven in een keuzelijste zetten.

  Weet jij miscchien waar je een lijst kunt dowloaden met alle landen van de wereld? Die wil ik namelijk ook in een keuzelijst zetten.
 • Een lijst met alle landen van de wereld staat ook in de database die ik heb ontwikkeld. Stuur anders even een persoonlijk bericht met je emailadres, dan stuur ik je die database. Het is nl. te uitgebreid om hier even uit te leggen.

  Zonder VBA kom je niet ver in Access. Eén troost, ik ben er ook niet goed in, vind het erg ingewikkeld, maar ik ben er wel uitgekomen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.