Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Registratie Norton av 2003 cq updates....

Anoniem
FoXiERotjEknoR
13 antwoorden
 • Ik heb in december vorig jaar NAV 2003 gekocht en gelijk geinstalleerd.
  Halverwege januari heb ik Windows opnieuw geinstalleerd en dus ook NAV.
  Afgelopen weekend weer Windows opnieuw moeten installen en dus ook wéér NAV.
  Heb alle 3 de keren NAV geregistreerd via internet.
  Er staat op een gegeven moment tijdens de installatie de datum van aankoop van het product en die staat automatisch op de dag van de installatie.
  Die heb ik natuurlijk gewoon maar laten staat want ik hou niet zo van typen :wink:
  Echter normaalgesproken is deze software toch maar een jaar geldig?
  Dan bedoel ik dus dat je een jaar lang updates tegen de nieuwste virussen kan downloaden.
  Maar als je het zoals ik al 3 x een install gedaan hebt,geldt dan de eerste datum?
  Zouden ze dat bij symantec allemaal bijhouden of zou ik nu gewoon tot 23 juni 2004 kunnen updaten?

  En hoe zit het als dat jaar om is?Moet ik dan een nieuwe versie van NAV kopen of kan je ook upgraden?

  Heb voorheen altijd gebruik gemaakt van antivirussoftware die bij mijn mobo geleverd werd.
  Laatste was pccillin maar dat vond ik irritante software!

  Heb outlook express ingesteld staan op elke minuut email checken en dat is met pccillin niet echt een pretje,want elke keer kreeg je daar zo'n pop up scherm mee.
  Wordt vrij irritant op den duur.
  Vandaar nu NAV.
 • ik vul al jaren pietje puk info in de regs van norton uit .. en heb er nog nooit last mee gehad …

  Ook bv na een formatje nieuwe install doen ( voor me img tijdperkje) en gewoon weer opnieuw reggen met pietje puk2 ofzo…

  Ik heb echter wel eens gehord nat norton dat wel bijhoudt en dat de 'minder legalen' :wink: andere updates krijgen, maat nochtans werkt het allemaal nog perfect … voor wat ik ervan merk natuurlijk

  en bv met een dualboot heb ik dus 2 x binnen 3 uur geregd en zelfs dat ging verder prima … (terwijl imho norton dat gewoon zou moeten zien )

  de verbinding met de update pagina van norton is geloof zelfs 1 van de weinigen bij mij die niet wordt "omgeleid" en dus hebben ze ook gewoon alle ip's e.d. maar blijkbaar is 4 jaar veel reggen niet erg genoeg voor ze :lol:
 • Ow,dan kan ik dus nog wel enkele jaren vooruit met mijn versie :wink:
 • nah dat zou ik ook weer niet doen …

  ze brengen niet voor nix ieder jaar een nieuwe versie uit … en de logica gebied dan dat die toch weer bter zou moeten zijn dan de vorige …

  een av is meer dan alleen maar up 2 date virusreferenties …

  net zoals dat ik na een maand 2003 av echt voor geen goud weer terug wilde naar 2002 van norton …
 • Officieel is het zo dat je na een jaar een licentie moet kopen, en doe je dat niet dan kan je ook niet meer liveupdaten(officieel), maar je kan ook gewoon norton 20 juni 2004 eraf halen en even opnieuw instaleren.
  Dan kan je er weer een jaar tegen aan.
 • ik heb me er ook wel eens over verbaasd. Het werkt inderdaad zo dat een reinstall een hernieuwing van het abonnement oplevert volgens mij.

  Dit gaat echter veranderen. In de US heeft Symantec in de downloadversies van haar AntiVirus (en enkele andere) producten inmiddels Product Activering ingevoegd zoals we dat kennen van Windows XP en Office XP. Per gekochte AntiVIrus zijn er dan 2 installaties mogelijk en niet meer, is Activering dus verplicht en wordt dan ook echt het abonnement gehandhaafd.

  Dit zelfde is men nu in de US aan het uitbreiden naar de retailversies van de producten, dus de doosversies die je in de winkel koopt, en komt ook naar Nederland. Helemaal duidelijk wat de planning is, is het nog niet maar er komen ofwel rond oktober updates voor de producten in de winkels die Product Activering hebben of men wacht tot de echte 2004 serie.

  Hoe dan ook, ingaande de nieuwe versies dus nog maar installeren op 2 pc's en ook maar 1 jaar updates. Het laatste vind ik minder erg dan het eerste. Ik blijf op mijn standpunt dat ik eerder bij Microsoft PA heb gesteld, voor gezinnen zou een softwarelicentie altijd voor alle pc's moeten gelden.

  mvrgroet Edmond
 • als niemand dit doorverteld aan symentac komen ze het nooit te weten :wink: :roll:

  en wat nie weet wat nie deert :wink: :roll:
 • [quote:07d07f628a="turbo-pascal"]als niemand dit doorverteld aan symentac komen ze het nooit te weten :wink: :roll:

  en wat nie weet wat nie deert :wink: :roll:[/quote:07d07f628a]

  Kan me niet voorstellen dat ze hier niet van op de hoogte zijn.

  Overigens ben ik het met Edmond eens dat een licentie zoals voor windows in gezinnen voor álle pc's zou moeten gelden.
  Het is van de zotte dat als men bv een ouder goedkoop pctje koopt voor de kinderen je dan een dure licentie aan zou moeten schaffen om windows erop te mogen hebben.
  Zal wel niet veel gebeuren ook denk ik.
 • net zoals dat ik na een maand 2003 av echt voor geen goud weer terug wilde naar 2002 van norton …

  Beetje laat, maar ik zou toch graag weten wat er zoveel beter is aan 2003 in vergelijking met 2002. In testen lees ik dat het verschil miniem is, dus….
 • De veel betere samenhang van alle norton producten … de interface is wat 'smoother' gemaakt … De integratie in de verschillende windowsen is ook verbeterd…

  Voor de rest qua werking is er idd naar mijn mening niet veel veranderd, maar die was al zeer zeker niet beroerd…
 • Ik heb al een topic geplaatst met mijn problemen na de herinstallatie van Windows die ik ondervond met Norton AV+IS. Mij viel ook al op dat ik na die installatie nog een jaar lang recht had op udates.

  Maar mijn vraag is. Hebben jullie na de herinstallatie totaal geen problemen ondervonden met de software?
 • zoals ik zei …

  al jaren niet …


  op dat gezeur van afgelopen maand na dan dat er een bepaalde nisum.exe niet goed zou zijn, al had ik daar zelf totaal geen last van ….

  maar er waren er hiero zat met een legale ( zeggen ze ) versie die dat wel hadden en van anderen waarvan ik weet dat ze een pietje puk versie hebben hadden het ook… en weer anderen ( like me) hadden nergens last van, dus ik denk niet dat dat aan de legale/illegale versie lag …
 • Even advocaat van de duivel spelen.
  Symantec doet gewoon wat ieder bedrijf wil doen: een product verkopen met winstoogmerk om er geld mee te verdienen. De verkoop van het product (bijvoorbeeld Antivirusproggie) is 1, de werkelijke winst zit m in de jaarlijkse updates. Zo bindt Symantec zijn klanten aan zich. De verkoop van het programma is minder belangrijk dan het "onderhoudt" van het product. Sterker nog, doordat je zelfs geen CD code of wat dan ook bij installatie hoeft in te voeren kan het programma vrijelijk worden installed op meerdere PC's (niet helemaal waar natuurlijk, er is maar 1 licentie, maar in de praktijk werkt t wel!)

  Dat wij vervolgens als gebruikers de jaarlijkse updatekosten omzeilen is feitelijk 'niet netjes'. Zoals zo vaak hebben wij gebruikers onszelf de das omgedaan door hiervan grovelijk misbruik te maken. Logisch dat Symantec in de tegenaanval gaat en blijkbaar een activeringsmaatregel invoert zoals Edmond beschrijft. De aanschaf van een nieuwe proggie is vele malen hoger als de aanschaf van 1 jaar update. Gegeven bovenstaande mogen we met recht afvragen wie we nu eigenlijk boos aan moeten kijken, Symantec of onszelf?

  PS: ik ben niet schijnheilig hoor: ook ik smaak al jaren het plezier van gratis updates :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.