Vraag & Antwoord

Anders (software)

berichten exporteren vanuit outlook express.

Anoniem
Stefan112
2 antwoorden
 • Hallo.
  ik wil mijn computer weer ff een frisse install geven, maar er staan ook allemaal belangrijke mailtjes van mijn vader op. die wil ik dus exporteren, op de een of andere manier, en dan na het formateeren weer importeren. maar als ik bij outlook express op bestand exporteren klik, dan kom ik ook nix verder. hij pakt wel alle berichten, maar k kan ze nergens meer terug vinden!! wat moet ik doen??
 • Toevallig heb ik net zitten experimenteren hiermee. Ik heb een netwerkje, en wilde alle berichten van één computer over brengen naar één van de andere. Dus eigenlijk dezelfde vraagstelling. Met de volgende methode gaat het perfect, en heb je het volledig zelf in de hand:
  Zoek de archiefmap waar de berichten staan. Maak een gewone kopie van de files "Postvak In.dbx", "Verzonden Items.dbx" etc. Met dat etc. bedoel ik eventueel zelf gemaakte In- en Uit-mappen. Op de kopie daarvan kom ik apart nog even terug.

  Na de herinstallatie van Windows heb je in Outlook Expess lege e-mail boxen Postvak In en Verzonden Items. Klik die even één voor één aan, daardoor worden ze onder die namen daadwerkelijk geactiveerd in het register. Plaats nu die kopie van "Postvak In.dbx" en "Verzonden Items.dbx" in de betreffende archiefmap. Gewoon over de nieuwe heen.

  Vervolgens had je mogelijk zoals ik in het begin noemde extra In- en Uit-boxen. Bijvoorbeeld "Postvak In Anita" of zoiets. In dat geval heb je een kopie liggen van de file "Postvak In Anita.dbx". Plaats die niet zondermeer in die archiefmap, maar maak eerst in Outlook Express opnieuw een In-map aan van precies die zelfde naam. Die box is dan dus nog leeg. Kopiëer nu pas die bewuste "Postvak In Anita.dbx" naar die bewuste archiefmap. Werkte bij mij perfect, alleen heette die extra map bij mij niet "Anita" :wink: :wink:

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.