Vraag & Antwoord

Anders (software)

standaard email client

Anoniem
topmas
16 antwoorden
 • Bij outlook express gaat het verzenden van email goed. Als ik het bv via een link op een site probeer (mailto:emailadres@..) krijg ik de foutmelding standaard e-mailclient niet juist geinstalleerd.
  Probleem Oulook Express,

  Na Ok gedrukt te hebben start explorer zo'n 60x op en zegt dat de server niet gevonden kan worden.
  Bij extra-opties (express) staat idd dat dit niet de standaard is. Wijzigen helpt niet. oorspronkelijke versie is zo weer terug.
  Bij internet explorer staat bij extra-internetopties-programma's bij email niets ingevuld en is ook niet te wijzigen.
  Via zoeken op dit forum gezocht naar dit probleem en het blijkt vaker voor te komen, echter is er door niemand een bevredigende oplossing gemeld(althans niet dat ik heb gevonden).

  Is er iemand die een oplossing voor dit probleem heeft?

  Oh, ja Amd Athlon, 800 Mh, WinXp Sp1, Express 6.0

  Geert
 • Misschien in de internetexplorer: Menu Extra/Internet-Opties/Programma's? Daar kun je kiezen welk e-mail programma je standaard gebruikt.

  Jan de Boer
 • Jan,

  Bedankt voor je antwoord, maar die optie heb ik al geprobeerd en de standaard is daar niet te wijzigen.
  Dat is de oplossing waarschijnlijk niet.

  Geert
 • Vreemd. Als ik daar extra–>opties tabblad Algemeen kies kan ik daar wel degelijk OE6 als standaard kiezen.
  Draaien er mogelijk nog meer e-mail proggies op je PC die al als standaard zijn gekozen?
 • El-Broosha,

  Inderdaad vreemd, een andere standaard kan ik niet kiezen en nee ik heb niet een ander proggie lopen dat email kan lezen/ophalen
 • Ik roep maar weer wat in de hoop dat t je verder helpt.
  Heb je mischien een firewall actief staan of een virusscanner die inkomende en uitgaande e-mail scanned. Zo ja, zet die eens uit en kijk eens of t dan wel werkt?
 • El-Broosha

  He, idd de moeite waard, niet dat het alles is opgelost maar krijg nu de melding: ; [b:f3123e421f]choose profile[/b:f3123e421f] en als standaard geeft hj Microsoft Outlook (verder geen mogelijkheden).
  In het verleden heb ik iddd Outlook 97 geinstalleerd samen met excel en word'97, heb alleen niet aangegeven bij de installatie dat dat de standaard email client moest zijn. Maar ja, bij Bill Gates weet je het natuurlijk nooit. Vermoed nu dus dat dat de oorzaak is.
  Heb alles wel "normaal" verwijderd maar in het register zal dus nog wel een verwijzing staan naar Outlook'97
  Kom ik bij het volgende probleem hoe krijg ik dat er weer uit????
 • Als je de software voor het Office product bij de hand hebt, installeer dan Outlook weer eens opnieuw. Zodra geinstalleerd en opgestart zal hij automatisch via een wizard vragen op Outlook de standaard client moet worden. Antwoord met JA. Sla vervolgens de rest van de wizard over (wel doorlopen maar niets invullen) en start Outlook zoals dat hoort.
  Sluit vervolgens weer af. Outlook is nu de standaard geworden. Vervolgens ga je naar Outlook Explorer. Die moet nu zodra opgestart ook met een melding komen dat OE6 niet de standaard client is en of je dat alsnog wilt instellen. Antwoord wederom met JA.
  OE6 is nu de standaard. Verwijder Outlook vervolgens met de bijgeleverde uninstall functie.

  Ik hoor t wel weer of het vruchten afwerpt
 • [quote:7d5cd07321="El-Broosha"]…Vervolgens ga je naar [b:7d5cd07321]Outlook Explorer[/b:7d5cd07321]…
  [/quote:7d5cd07321]
  Ik weet het niet maar ik heb nog nooit van outlook [b:7d5cd07321]explorer[/b:7d5cd07321] gehoord. Ik denk eerder dat het outlook [i:7d5cd07321]express[/i:7d5cd07321] is. Dat moet El-Broosha maar even zeggen.
 • [quote:9af01a2034="El-Broosha"]…Vervolgens ga je naar [b:9af01a2034]Outlook Explorer[/b:9af01a2034]…
  [/quote:9af01a2034]
  Ik weet het niet maar ik heb nog nooit van outlook [b:9af01a2034]explorer[/b:9af01a2034] gehoord. Ik denk eerder dat het outlook [i:9af01a2034]express[/i:9af01a2034] is. Dat moet El-Broosha maar even zeggen.
 • [quote:7cc78db761="El-Broosha"]…Vervolgens ga je naar [b:7cc78db761]Outlook Explorer[/b:7cc78db761]…
  [/quote:7cc78db761]
  Ik weet het niet maar ik heb nog nooit van outlook [b:7cc78db761]explorer[/b:7cc78db761] gehoord. Ik denk eerder dat het outlook [i:7cc78db761]express[/i:7cc78db761] is. Dat moet El-Broosha maar even zeggen.
 • Scherp hoor. Outlook Express uiteraard 8)
 • El-Broosha

  Dat het Outlook Express moest zijn was me wel duidelijk hoor, ik had dan ook liever gehad dat Topmas een antwoord op mijn probleem had gegeven dan drie!!! keer een bericht te sturen over iets wat de meesten wel door haddden.

  Ik heb overigens gedaan wat je hebt voorgesteld. Is alleen niet de oplossing, wel is Outlook EXPRESS nu het standaard email programma maar als ik via een internet snelkoppeling email wil verzenden krijg ik de foutmelding dat er geen emailprogramma is geinstalleerd waarmee ik via internet snelkoppelingen post kan verzenden.
 • jammer. helaas, ik weet t dan nu ok niet meer. Sorry Behalve hetgeen Jan al schreef en je standaard toewijzen in je Browser zelf. Dus niet in je e-mail programma. Als ik in mijn[b:977e19eaef] browser[/b:977e19eaef] Internet Explorer extra, internet opties en dan TABblad programma's neem dan kan ik wel degele de e-mail client kiezen die ik als standaard wil. Ik kan kiezen uit Outlook, Hotmail, Outlook Express en MSN explorer.

  Mocht ik nog een helder moment krijgen dan post ik t wel weer.
  Succes!
 • Sorry van dat 3 keer bericht sturen. :oops: :oops: :oops: Heb thuis ADSL en was bij een kennis die nog 56k hebben. 3 keer op de submit knop gedrukt.
 • El-Broosha

  Bij jou misschien wel maar bij mij dus niet, ik heb geen enkele keuze. In ieder geval bedankt voor het meedenken, hopenlijk heeft iemand anders nog een oplossing. Heb eigenlijk geen zin om Xp weer opnieuw te installeren.

  Ennuh Topmas, hindert niet hoor, maar heb je misschien een oplossing voor mijn probleem??????????

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.