Vraag & Antwoord

Anders (software)

Image van HD terugzetten..?

Anoniem
Count Uilesnor
2 antwoorden
  • Hallo,

    Ik heb via mijn netwerk met Drive Image een image (*.pqi) gemaakt van de harddisk van mijn notebook (Win98) en die op twee CDR's gebrand. Omdat ik dit wilde testen, wilde ik het notebook opstarten met de twee Emergency Disks van Drive Image. Dit lukte echter niet, omdat de disks door het notebook niet werden herkend als startdisks (de bootsequence van mijn notebook begint wel met A:). De disks zijn wel goed, omdat mijn Win XP PC ze wel accepteert en ermee probleemloos mee opstart..Deze diskettes zijn overigens ook aangemaakt op deze PC, waar ook het volledige Drive Image opstaat. Moet ik Drive Image ook eerst op het notebook installeren voordat ik op deze manier een image kan terugzetten? Lijkt me toch raar, als je uitgaat van een complete crash en DI dan dus ook niet meer "aanwezig" is..Je zou dan toch met elke willeurige set Emergency Disks moeten kunnen opstarten..?Waarschijnlijk maak ik een denkfout, maar welke?
  • Het notebook heeft een floppydisc drive maar wil niet opstarten van floppy? Probeer dit op te lossen. Ben benieuwd waar dat in zit.

    DriveImage is niet noodzakelijkerwijs aanwezig op een pc om een image te kunnen terugzetten, dit kan immers met de versie die op de floppydiscs staat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.