Vraag & Antwoord

Anders (software)

MP3-file opdelen in tracks

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb een (audio)mix van 40 minuten en dat is 1 Mp3 bestand.

  Bestaat er een programma waarmee ik in de mp3 punten aangeef zodat als ik hem op een muziekcd brand ik niet 1 track heb maar bijv 35 (aantal muziekstukken dat in de mix gebruikt is).

  Desnoods door hem eerst naar wav te converteren…Maar als ik hem helemaal opdeel met een waveditor krijg ik 35 afzonderlijke stukjes welke ik niet meer naadloos aaneen krijg.

  Weet iemand hier een oplossing voor???
 • Heb je toevallig ook een cue-bestand dat bij die mp3 hoort? In dat geval zou je de mp3 naar wav kunnen omzetten en vervolgens het cue-bestand openen met een text-editor. Verander in het bestand [i:eec112e76f]bestandsnaam.mp3[/i:eec112e76f] in [i:eec112e76f]bestandsnaam.wav[/i:eec112e76f] en brand de cue + wav met bijvoorbeeld met Cdrwin of Exact Audio Copy].

  Overigens kun je met een wav-editor wel degelijk de bestanden opdelen en naadloos op audio-cd branden.
 • http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=93831
 • misschien heb je hier iets aan:
  [quote:047b7b213e]Een analoge audiobron bevat uiteraard geen digitale “markers” die aangeven wanneer een track eindigt of begint, zodat je bij het importeren van een LP of cassette normaal gezien 1 ononderbroken WAV-bestand zou overhouden. Media Jukebox lost dit probleem op door stille momenten in de bron te interpreteren als pauzes tussen tracks. Je kunt zelf instellen hoe lang een “pauze” moet zijn, in milliseconden (Tools - Record Sound… - Options). Als er geen duidelijke pauzes tussen tracks zijn (bijvoorbeeld bij live-opnames), schakel je de optie “Split tracks” best uit. Het is dan aan te raden om de duur van de tracks in te voeren in het “Recorder”-venster (Tools - Record Sound… - Tracks - Add).

  De factoren die invloed hebben op de automatische splitfunctie:

  Options setting: Recording volume Gebruik de automatische volumebepaling om een optimaal geluidsniveau te behalen. Als dit te hoog staat, zal het programma moeilijker stiltes tussen de nummers kunnen opvangen. Als het te laag staat, kan het programma stillere stukjes in een bepaald lied interpreteren als het einde en de start van een nieuw nummer.

  Options setting: Minimum gap between tracks Meestal is een setting tussen 2.000 en 3.000 het best (2.200 is de default-waarde). Als er te veel nummers worden gemaakt, kan je deze waarde proberen te verhogen. Als er te weinig tracks worden geïnterpreteerd kan je deze waarde best verlagen.

  Option setting: Maximum gap level Kies hier een waarde tussen 5 en 10 % (7% is default). Als het bronmateriaal veel achtergrondgeruis heeft, dan kan je deze warde best verhogen. Als de bron stil is (zoals bij een CD of DAT), dan kan je deze waarde lager zetten (bv. 2%).

  Entering Track Durations Manually Soms zal het heel moeilijk zijn om automatisch de aparte nummers te laten herkennen. Dit is zo bv. vaak het geval bij klassieke muziek. Dat komt door de veel voorkomende stiltes binnen een nummer. In zo'n geval, kan je best de optie Track Names (in het Recorder venster) gebruiken om manueel de namen en duurtijd van de op te nemen nummers in te voeren. Als je dit gedaan hebt, zal Media Jukebox een nummer niet afsluiten tot minstens de tijd die je hebt ingegeven opgenomen is.
  [/quote:047b7b213e]

  hier kun je media-jukebox downloaden:
  ftp://ftp.jriver.com/pub/downloads/music/MediaJukebox8.exe
 • mp3directcut
 • Ik heb het met Nero geprobeerd met indexes maar dat werkt niet meer bij de meeste cd-spelers (is blijkbaar achterhaald) en met Split krijg ik weer die 2 sec pauze en als ik deze op 0 zet hoor je toch een stilte van een paar tiende seconde…

  Maargoed Feurio ( www.feurio.de ) loste dit probleem voor mij op door de optie Split(linked) dan komt er geen pauze tussen de tracks.

  Iedereen bedankt nog voor jullie tips

  Thnx Ron
 • [quote:2480c5fa55="Ootjuh"]en als ik deze op 0 zet hoor je toch een stilte van een paar tiende seconde…
  [/quote:2480c5fa55]

  Dit probleem zou opgelost moeten zijn als je met de optie DAO brandt (Disc-At-Once)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.