Vraag & Antwoord

Anders (software)

MySQL en aanschaf licenties?

Anoniem
Mart77
2 antwoorden
 • Hoi!

  Weet niet helemaal zeker of deze post in de goede categorie zit, maar vooruit!

  Ik heb een leuke CGI/Perl-programma ontwikkeld waar misschien (???) brood in zit. Kortom, wellicht zou ik 'm kunnen verkopen. De applicatie maakt echter gebruik van een database (kan elke zijn, waaronder MySQL). Maar weet iemand hoe dat precies met de licenties van MySQL zit?

  Op hun site (http://www.mysql.com/products/licensing.html) lees ik dat je geen licentie nodig hebt als je MySQL niet kopieert, aanpast of verspreid. Dat doe ik ook niet - als iemand mijn programma wil hebben, krijgen ze alleen de Perl-source. Dus geen licentie nodig?
  Maar op http://www.mysql.com/products/licensing-examples.html lees ik echter weer dat als je MySQL gebruikt samen met een webserver (zoals mijn proggie), je wel een licentie nodig hebt….

  Ik bespeur hier een tegenstrijdigheid. Of niet? Nou, vandaar mijn vraag :D

  Reacties zeer welkom!!
 • Bij mijn weten heb je alleen een licentie nodig, als je mysql commercieel gebruikt, op een eigen computer. Dus als je bij een provider zit, die mysql op zijn systeem heeft staan, heb je het nog niet eens nodig. Lijkt me buitengewoon onwaarschijnlijk dat je licentiegelden moet betalen voor een script wat met mysql werkt. Voor de zekerheid zou je ze kunnen mailen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.