Vraag & Antwoord

Anders (software)

Data afhalen van scsi schijf

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik moet data afhalen van een defecte server. De schijf is scsi. Hoe krijg ik de data eraf. Ik moet overzetten naar een IDE-schijf.
 • SCSI-controller en schijf in een Windows 2000/XP-machine stoppen?

  Let wel, als het een RAID-config betreft, dan moet je natuurlijk ook de RAID intact houden!
 • Er zit maar één scsi-schijf in de server. Heb je het weleens zo gedaan? Het moet idd wel in een xp machine omdat het ntfs betreft.
 • Ik heb het zelf nog nooit gedaan. Ik ben niet zo kapitaalkrachtig.. :cry:

  Maar ik had begrepen dat het om een bedrijfsserver ging toch??

  Maar goed, als Windows XP een driver heeft voor de SCSI-controller dan mag het toch geen probleem zijn?
 • [quote:e48aad80c8="Henk Bakker"]Er zit maar één scsi-schijf in de server. Heb je het weleens zo gedaan? Het moet idd wel in een xp machine omdat het ntfs betreft.[/quote:e48aad80c8] NTFS wordt ook gelezen door Win2K. NT4 kan ook als de NTFS versie geschikt is. ALs je een scsi kaart toevoegd aan de computer en als deze wordt herkend door Windows, dan zal Windows vervolgens elk aangesloten apparaat vinden (dus ook die harde schijf). In het verleden wel eens probleem gehad dat de schijf een speciale formattering had waardoor de schijf niet door een andere controller gelezen kon worden (wel opnieuw indelen, dat kon wel). Dat betrof toen een ISA Adaptec SCSI kaartje met BIos. Een normale schijf kan in principe op iedere SCSI kaart aangesloten worden.
 • HDD is scsi type 3. Op mijn notebook heb ik een aansluiting voor fast SCSI randapparatuur (32-bit Cardbus) Is daar de data mee op te halen?
  Of moet ik een pci-scsi kaart kopen? Wel zonde voor éénmalig gebruik maar dat moet dan maar. Of zit ik nu fout?
 • [quote:49e80cc1ed="Henk Bakker"]HDD is scsi type 3. Op mijn notebook heb ik een aansluiting voor fast SCSI randapparatuur (32-bit Cardbus) Is daar de data mee op te halen?[/quote:49e80cc1ed] Vermoedelijk heb je een adapter of een verloopstuk nodig. Ik ben niet bekend met zo'n Cardbus, wat voor aansluiting zit er aan? Type-3 is een 68 polige kabel, mini HP?
 • Die adapters zijn nog best duur. € 115,– Voor éénmalig gebruik… Is er niemand in de omgeving van Leiden die me even uit de brand kan helpen? Ik heb een 250 mb zip drive. Thuis een brander. Dan moet die data toch zo over te zetten zijn…
 • Volgens mij zijn er ook van die kabels waarmee je scsi kan conveten naar IDE (tenminste dit kan met SATA naar IDE wel)
 • [quote:5f9df373e6="Chrusher"]Volgens mij zijn er ook van die kabels waarmee je scsi kan conveten naar IDE (tenminste dit kan met SATA naar IDE wel)[/quote:5f9df373e6] Of SCSI-IDE kabelss bestaan dat betwijfel ik, wel bestaan er USB-SCSI setjes. Tja, ik woon in ALmere, mijn enige probleem is om van 68p naar 50p te gaan. Kan nog even mijn bakje met verloopstukjes checken. Verder is 115 euro wel veel geld, voor veel minder geld heb je een geschikt PCI SCSI kaartje.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.