Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Berichtregels kopiëren

J. de Boer
5 antwoorden
 • Wie weet hoe je berichtregels in Outlook Express kunt kopiëren naar OE op een andere PC (bereikbaar via een Win-XP netwerkje)?
 • Die zitten ergens in het register. Ik werk niet met XP, dus ik weet niet precies waar, maar ze moeten wel te vinden zijn. Gewoon zoeken op outlook espress, dan vind je ze wel.
 • Zoeken in de MS-knowledgebase levert o.a. dit

  Een greep:
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;263837
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;181084
 • Ik was in de stellige overtuiging dat ze te vinden zouden zijn in het register, maar hoe ik ook zoek, ik vind nergens in het register mijn lijst met b.v. de woorden die ik in die berichtregels heb gezet, om de betreffende mails naar de map verwijderde item te laten verhuizen, zoal mortgage, xxx etc. Ergens moeten ze zijn opgeslagen, maar waar? Ik vind in het register alleen de titels die ik aan die berichtregels heb gegeven, zoals "Regel op basis van Onderwerp". Als waarden vind ik dan vervolgens alleen een paar hexadecimale codes.

  Jan de Boer
 • Dat klopt, maar [i:c04d1def3a]dat zijn ook je berichtregels[/i:c04d1def3a]. Als je ze wilt backuppen exporteer je de volgende gehele sleutel:
  HKEY CURRENT USER\Identities\{GUID}\Software\Microsoft\Outlook
  Express\5.0\Rules

  Vóórdat je die regels weer opnieuw importeert, moet je de GUID (dat is de lange reeks getallen en cijfers), die je vindt onder:

  HKEY CURRENT USER\Identities

  aanpassen in Notepad (je opent dus dat geëxporteerde *.reg-bestand in Notepad en vul je de nieuwe GUID in, die altijd weer anders is).

  Er is ook software - gemak dient de mens - die de gehele boel voor je kan backuppen:
  http://www.oehelp.com/OEBackup/Default.aspx (Gratis)
  http://www.outlook-express-backup.com/ (Niet gratis)
  http://www.ajsystems.com/ea7.html (Niet gratis)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.