Vraag & Antwoord

Anders (software)

Berichtregels kopiëren

5 antwoorden
  • Wie weet hoe je berichtregels in Outlook Express kunt kopiëren naar OE op een andere PC (bereikbaar via een Win-XP netwerkje)?
  • Die zitten ergens in het register. Ik werk niet met XP, dus ik weet niet precies waar, maar ze moeten wel te vinden zijn. Gewoon zoeken op outlook espress, dan vind je ze wel.
  • Zoeken in de [url=http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=fh;EN-US;kbhowto&sd=GN&ln=EN-US&FR=0]MS-knowledgebase[/url] levert o.a. [url=http://support.microsoft.com/search/default.aspx?Catalog=LCID%3D1033%26CDID%3DEN-US-KB%26PRODLISTSRC%3DON&withinResults=&QuerySource=gASr_Query&Product=oex&Queryc=rules+AND+backup&Query=rules+AND+backup&KeywordType=BOOLEAN&maxResults=150&Titles=false&numDays=]dit[/url] Een greep: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;263837 http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;181084
  • Ik was in de stellige overtuiging dat ze te vinden zouden zijn in het register, maar hoe ik ook zoek, ik vind nergens in het register mijn lijst met b.v. de woorden die ik in die berichtregels heb gezet, om de betreffende mails naar de map verwijderde item te laten verhuizen, zoal mortgage, xxx etc. Ergens moeten ze zijn opgeslagen, maar waar? Ik vind in het register alleen de titels die ik aan die berichtregels heb gegeven, zoals "Regel op basis van Onderwerp". Als waarden vind ik dan vervolgens alleen een paar hexadecimale codes. Jan de Boer
  • Dat klopt, maar [i:c04d1def3a]dat zijn ook je berichtregels[/i:c04d1def3a]. Als je ze wilt backuppen exporteer je de volgende gehele sleutel: HKEY CURRENT USER\Identities\{GUID}\Software\Microsoft\Outlook Express\5.0\Rules Vóórdat je die regels weer opnieuw importeert, moet je de GUID (dat is de lange reeks getallen en cijfers), die je vindt onder: HKEY CURRENT USER\Identities aanpassen in Notepad (je opent dus dat geëxporteerde *.reg-bestand in Notepad en vul je de nieuwe GUID in, die altijd weer anders is). Er is ook software - gemak dient de mens - die de gehele boel voor je kan backuppen: http://www.oehelp.com/OEBackup/Default.aspx (Gratis) http://www.outlook-express-backup.com/ (Niet gratis) http://www.ajsystems.com/ea7.html (Niet gratis)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.