Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

password manager

Ben Jonson
8 antwoorden
 • Hallo, ik weet dat er zogenaamde password managers bestaan. Daarin kun je heel makkelijk een lijst aanmaken met al je wachtwoorden. Maar nu was mijn vraag, is er ook zo'n soort programma die je wachtwoorden ook (als het programma is gestart) automatisch kan invullen als je een document, prog, etc wilt openen waar dus een wachtwoord op zit ?
  Dan hoef ik namelijk maar één keer een wachtwoord in de vullen, alleen voor dat proggie dus.
  Als het bestaat, laat het me even weten, alvast bedankt. 8)
 • Jazeker Roboform vult al je wachtwoorden in.
  Het is gratis tot 30 wachtwoorden als je er meer wilt moet je betalen.
 • Er is pas nog een onderzoek geweest naar passwords.
  De meeste mensen nemen een te makkelijk te raden password, zoals de naam van je vriendin of hond of je geboortejaar.

  Ook kwam het vaak voor dat mensen voor verschillende account, documenten en andere zaken waar een password moest worden ingevuld, hetzelfde password gebruiken.
  Niet veilig dus, want je hoef er maar 1 te kraken
  aden.

  Dan moet je vooral zo'n programma gebruiken.
  Dus 1 programma hacken en je heb dan alle passwords.
 • Dat is wel zo maar toch vind ik het handig.
 • Tja onderzoeken… die kijken alleen maar theoretisch naar dat soort dingen. Dan kan het wel onveilig zijn hetzelfde password voor verschillende dingen te gebruiken, maar tis wel zo makkelijk. Probeer maar eens voor alle websites, proggs, docs e.d, waarop je een wachtwoord hebt, voor allemaal een verschillend wachtwoord te onthouden met hoofdletters, cijfers, en alles erin.
  Ben het er wel mee eens dat het password wel een beetje moeilijk moet zijn met wat hoofdletters cijfers e.d. erin, maar zodat je er maar één van hoeft te onthouden. ( en dan zijn een stuk of 3 ook nog niet zo erg, maar dat hangt dan weer van je "onthoudingsvermogen" af 8) )

  Eneh, ga nu ff kijken naar dat roboform.
 • tja wat te denken als je een crash hebt, of je moet formatteren… dan ben je alle wachtwoorden en dat passwordmanager dus ook kwijt.
  Beter om het gewoon op te schrijven dan hoef je niet alles te onthouden, een moeilijk te raden wachtwood is inderdaad beter dan de naam van je hond, voetbalclub enz.
 • Ik heb hier gewoon een lijstje gemaakt in "kladblok"
  Dat lijstje backup ik regelmatig mee met andere bestanden die ik backup en als dan mijn schijf crashed dan heb ik gewoon al mijn wachtwoorden nog.

  Je kan het natuurlijk ook opschrijven, maar op mijn manier kan ik kopieren en plakken in de user/wachtwoord velden.
 • PINs is een gratis (open-source) password manager voor Windows. Je kunt daarvanuit volgens mij niet automatisch passwords laten invullen, maar je kunt wel heel eenvoudig de opgeslagen gebruikersnaam en password naar het clipboard kopiëren.

  Voordeel t.o.v. Notepad is natuurlijk dat de password-file van PINs zelf ook versleuteld wordt opgeslagen en beveiligd kan worden met een 'master password'. Het is overigens ook mogelijk om de hele boel uit te printen, voor mensen die bang zijn voor systeemcrashes en kennelijk te lui zijn om backups te maken (ik noem geen namen. ;))

  De webbrowser Mozilla Firebird biedt trouwens ook een aantal handige opties voor het beheren van passwords en usernames voor websites.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.