Vraag & Antwoord

Anders (software)

Account overslaan in Windows XP

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hallo,
  Ik weet dat het mogelijk is om bij het opstarten van XP de "accounts" over te slaan. Ik heb nl. een computer waarbij dat al zo is. Maar bij een andere computer is op een gegeven ogenblik de account weer verschenen. Erg lastig, want je moet altijd bij het opstarten blijven tot je voorbij de account bent.
  Het heeft eens in C!T gestaan, volgens mij, maar ik kan het niet terugvinden.
  Alvast bedankt voor elke tip.

  Rob
 • Met TweakUI kan je automatisch inloggen in XP.
 • Bedoel je dat je geen wachtwoord moet invullen?
 • Ik weet zeker dat ik vorige keer geen TweakUI heb gebruikt.
  Waar het om gaat is dit: als je XP opstart dan kan je uit diverse gebruikers (accounts) kiezen. In mijn geval ben ik het alleen zelf, maar XP gaat niet verder met opstarten voordat je een account hebt aangeklikt.
  Bij mijn andere computer slaat XP de accounts gewoon over, maar ik kan me met geen mogelijkheid herinneren hoe ik dat voor elkaar gekregen heb. Het was een tip in C!T of PCM, dat staat wel vast…

  Alvast bedankt voor de moeite.

  Rob
 • Start>>uitvoeren>>control userpasswords2>>en dan het vinkje bij "Gebruikers moeten een wachtwoord opgeven" weghalen.
 • Nee, dat heeft m.i. met het opgeven van wachtwoorden te maken. Bij mijn andere computer verschijnen de accounts niet eens, die worden gewoon overgeslagen.

  Misschien moet ik toch maar eens in TweakUI kijken - maar volgens mij heb ik dat nooit gebruikt…
 • Ik zou gewoon doen wat Belg hierboven aangaf. Of je wel of niet een wachtwoord aan dat account hebt hangen doet niet terzake. Je kunt daarmee een account kiezen om automatisch op te starten, met of zonder wachtwoord.
  Verder is het zo dat dat scherm komt als er meer dan 1 account bekend zijn (afgezien van de Guest en Administrator). Dus het verwijderen van extra account zou ook kunnen werken (maar dan beslist geen wachtwoord ingeven). Maar bovenstaande methode werkt altijd.
 • Hallo heren oude Rotten!
  Inderdaad heb ik het met Control Userpasswords2 kunnen oplossen. En zoals Binary opmerkte: er waren inderdaad meer dan 3 paswords. Ik kan me er niets meer van herinneren :-( , maar er was een gebruiker "ingeslopen" onder de naam ASPNET. Het zegt me op het ogenblik niet (meer). Ik heb 'm verwijderd en ziedaar: accounts wordt overgeslagen.
  Misschien weten jullie iets wat het ASPNET kan zijn? Ik gebruik die computer relatief weinig, dus ik heb niet kunnen merken of een bepaald programma niet werkt.

  Maar alvast hartelijk bedankt voor jullie hulp om dit op te lossen!

  Rob (alleen maar oud…)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.