Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Woorden afbreken in Word

The O
4 antwoorden
  • In mijn Worddocument komt nogal eens het woord benchmark voor. Dit wordt soms afgebroken als ben-chmark en soms als bench-mark. Ik wil dat alleen de laatste manier gebruikt wordt, maar hoe doe ik dat? Ik probeer het (in Word 2000) met Extra > Taal > Woordafbreking > Handmatig, maar vervolgens gebeurt er niets.

    Alvast bedankt voor de moeite!
  • Word zou dit woord correct moeten kunnen afbreken. Wordt het woord door Word wel herkend als een Engels woord? Als je het woord handmatig wilt afbreken, moet je het desbetreffende woord wél eerst selecteren en dan pas op handmatig afbreken klikken. Word zal dan een suggestie doen waar het woord afgebroken moet worden. Klik op de gewenste positie en klik op ja. Dit moet wel herhaald worden voor elk woord dat aan het einde van de regel staat en afgebroken moet worden.
  • Beste Ben,

    Dank voor je reactie. Het woord wordt niet als Engels woord herkend, maar dat heb ik nu ingesteld. Het helpt echter niet. Jouw methode zou in theorie moeten werken, maar in de praktijk staat er eerst ben-chmark, dan doe ik dat met Handmatig en kies is voor bench-mark, dan klik ik OK, maar dan blijft er gewoon ben-chmark staan.

    Ik moet zeggen dat ik de hoop opgegeven heb; ik ga die 120 pagina's als het af is wel doorlopen op zoek naar verkeerd afgebroken woorden… :(
  • Je forceert een afbreking met een ctrl+- oftewel een soft hyphen. Door met die toetscombinatie een soft hyphen in een woord te zetten geef je aan dat het woord op die plek mag worden afgebroken. In jouw geval kan je het beste met zoek/vervang de woorden benchmark vervangen door bench^-mark, waarbij ^- de joker is voor soft hyphens.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.