Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ghost en "spanning"

Anoniem
Robert Bogers
5 antwoorden
  • Sinds enige tijd wanneer ik een backup van Norton Ghost wil terugzetten komt het programma met een melding bij ongeveer 95% van het terugplaatsen van de backup van ongeveer 5Gb dat de backup is gespanned en dat ik "OK" moet kiezen om het gespanned gedeelte te plaatsen. De backup is van het besturingssysteem en ik begrijp niet dat ik geen waarschuwing heb gehad dat dit bij het maken van de backup zou gebeuren en mijn grootste vraag, waar staat dit laatste gedeelte dan. In de manual van Ghost kan ik hierover niets vinden.
  • Spannen moet je bij het aanmaken doen, kun je opgeven in de opties, of door het op te starten met 'ghost -split=X', X in megabytes. Maar als je dat niet gedaan hebt, zou het zo ook goed moeten gaan. Ik zit te denken aan de maximale bestandsgrootte (4 GB), of aan een beschadigd ghost bestand.
  • Welke versie van Ghost gebruik je? De consumentenversie of een corporate edition, want bij die laatste versie staat er zeker weten wel wat over in de handleiding. Als ik dan het progje Ghost.exe vanaf diskette draai kun je bij de opties aangeven of je wilt spannen. In de nieuwere versies geeft ie bijv. bij het direct wegschrijven naar CD-R zelf al aan of je meerdere cd's nodig hebt.
    Bij de opties kun je dan ook aangeven dat "Auto Name" aan moet staan. De andere segementen worden dan automatisch van naam voorzien. Ik weet niet hoe dit precies zit bij de consumentenversie
    Ik begrijp uit je verhaal dat je dus het laatste gedeelte van je image mist? Waar heb je die image opgeslagen? Staan die opties wellicht aan?
  • Ik gebruik Ghost 2003 en bij het aanmaken van een immage geef ik alleen maar aan dat de backup "high compressed"moet zijn en verder kan ik niets zien in de opties over spanning. Overigens moet ik wel zeggen dat het terugzetten van een backup verder goed verloopt alleen hoefde ik eerder geen "OK" in de drukken om het gespannede restant op te halen en deed de backuptool het in 1 keer. Mijn grootste vraag was eigenlijk waar staat dat gedeelte. Op de partitie waar ik de backups bewaar kan ik niets vinden.
  • Ik sluit me aan bij Gerben. Welk besturingssysteem gebruik je? Nog belangrijker, welke schijfindeling, fat32 of ntfs?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.