Vraag & Antwoord

Anders (software)

lijsten in excel filteren metelkaar.

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Dan had ik het toch goed begrepen. De door mij genoemde methode doet het welliswaar niet in een keer, maar met formule invoeren, lijst sorteren op #N/B en vervolgens alles wat niet #N/B is deleten moet het vrij snel te doen zijn. (ikzelf gebruik deze methode maandelijks om een bestand van bijna 4000 regels te ontdubbelen en ben in 5 minuten klaar.)
 • hallo,
  ik heb twee bestanden, en die wil ik met elkaar kunnen filteren.
  het is namelijk een personeelslijst wie er in dienst zijn en in een ander bestand staat welke mensen er allemaal een email box hebben.
  dus de mensen die in dienst zijn hebben allemaal een eigen email box en de mensen die niet in de personeelslijst staan hun email boxen staan nog wel in het email bestand, dus de vraag weet iemand hoe je die bestanden er uit kunt halen of filteren of iets.

  alvast bedankt, ik hoop dat jullie het begrijp;en,

  greetzzz.

  btw ze staan in excel.
 • Het is me niet helemaal duidelijk, wil je die 2 lijsten samenvoegen???? Een filter kan je toepassen door de gehele bovenste rij te kijzen en dan via "Data"-"Filter"-"auto-filter", je krijgt dan op iedere kolom een filter die je kan selecteren, maar nogmaals, ik weet niet of je dit bedoelt….
 • ja samenvoegen ook ja.
 • ik wil twee bestanden samen voegen, en dan de namen die dubbel zijn filteren.
  is dat mogelijk.
 • Misschien is de optie verticaal zoeken (invoegen>functie en dan de catagorie "zoeken en verwijzen) iets?

  Met deze optie kan je de namen op de lijst met mailboxen koppelen aan de namen op de personeelslijst. In het geval dat bij een bepaalde mailbox een naam staat die niet op de personeelslijst staat krijg je #N/B, indien er wel een match is toont hij een waarde van de personeelslijst (naam, afdeling, etc. net wat je wilt). Vervolgens kan je de #N/Btjes er zo uitfilteren.

  Hou er wel rekening mee dat Excel spelfouten in een lijst niet ziet. Dus als op de ene lijst Jan[b:7db791979e]s[/b:7db791979e]en staat en op de andere per ongelukk Jan[b:7db791979e]ss[/b:7db791979e]en dan wordt het niet gematched.
 • Je kan ze in ieder geval heel simpel samenvoegen door:

  copy *.xls c:\sheet.xls in te typen in de directory waar de excelsheets staan, hij voegt ze dan samen als sheet.xls op de root, hier kan je natuurlijk ieder willekeurig pad en/of naam aangeven. Als je vervolgens in de samengevoegde sheet een filter maakt op naam kan je redelijk snel zien welke namen dubbel voorkomen.
 • ok laat ik nu de vraag anders stellen.

  ik heb 1 excel bestand met daarin twee lijsten met alle achternamen van alle werknemers dat is de eerste lijst, de tweede lijst daarnaast daar staat welke mensen allemaal een mailbox hebben.
  nu wil ik die twee lijsten met elkaar filteren zodat alleen de namen overblijven waarvan er maar 1 is.
  ik hoop dat jullie mijn vraag begrijpen.

  alvast bedankt,

  greetzzz.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.