Vraag & Antwoord

Anders (software)

Drive image and Copy Image (Partition Magic)

7 antwoorden
  • Een beginnersvraag: geeft copy image uit partition magic 7 hetzelfde effect als Drive Image (een heel programma van dezelfed fabrikant). Maw kan ik met PM7 een image van de c-schijf maken? Benno (nooit te oud om te leren) :D
  • Ik blijk de vraag niet helemaal goed gesteld te hebben: het is niet 'copy image', maar 'copy partition'. Is dat dus hetzelfde, qua resultaat als een 'drive image' maken? Vrgr Dora
  • Nee, d8 het niet. Wat copy partition doet is gewoon een partitie kopieren, dat wordt dan een nwe partitie met dezelfde grootte en data. heb je ineens 2 partities ipv. 1. Maar dat kan d8 ik ook op dezelfde schijf. En alles is gewoon te draaien.
  • DriveImage kan van een partitie een file (bestand) maken. PartitionMagic kan het niet, dit programma is gemaakt met een ander doel. N.b. probeer i.p.v. PartitionMagic PartitionExpert van Acronis: in een vergelijkende test door een vrij betrouwbaar team kwamen bedenkelijke fouten door PartitionMagic aan het licht.
  • Zo'n test geloof ik pas als ik het zelf kan lezen. Heb je een URL?
  • [quote:ce506e38ef="BrigitteW"]Zo'n test geloof ik pas als ik het zelf kan lezen. Heb je een URL?[/quote:ce506e38ef] Uit 'Magazin fur Computer Technik' nr. 2 2003 over PartitionMagic 8.0: 'Schlimmeres passierte bei Partitionen mit der erwahnten Ntfs-Spezialitaten: Hier zerstorte das Verkleinern die Daten...' (artikel waarschijnlijk niet via een url vrijgegeven, komt immers uit te verkopen tijdschrift)
  • Jammer, leek me interessant om te lezen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.