Vraag & Antwoord

Anders (software)

Nero 6.0.0.11 : deugt niet ?

Anoniem
FoXiERotjEknoR
15 antwoorden
 • OK, nou ik heb alleen maar positieve ervaringen met de nieuwste Nero.
 • 'k had hem dus enkele dagen geleden gedownload.
  Probeer ik vandaag een vroeger CDRW'tje bij te branden:

  a. het ene scherm zegt dat er geen geldige schijf in de lade zit
  ga ik naar de knop bovenaan Schijfinfo, dan toont hij me de drie sessies die eropstaan… hè ???

  b. Ga ik naar het openingsscherm en vraag schijfinfo, dan zegt hij vrolijk dat mijn schijf niet is ingevoerd of dat het station ongeldig is. Hè, leukerd???

  c. Ja, vooruit: dan maar alles herbranden, het is tenslotte een cdrw.
  Ja, dat wel, maar als ik bestanden naar het linkervenster versleep dan staan mijn mappen daar netjes allemaal in het oeroude systeem van de slechts-8-letters-in-een-bestandsnaam. Dus 'Mijn bestanden' wordt dan 'Mijn_bes'

  Ik dus terug naar Nero 5…

  Nog iemand ervaring ermee? :evil: :evil: :evil:
 • Heb je toevallig niet incd geinstalleerd, want die kan de boosdoener zijn.
 • Volgens mij was hier al een draad over. De patch of de nieuwste versie lost dit op. Zoek ff verder opt forum.
 • Versie 6.0.0.11 is de laatste versie op dit moment.
 • [quote:58ff6bc227="pdexie"]Versie 6.0.0.11 is de laatste versie op dit moment.[/quote:58ff6bc227]inderdaad en inCD is niet geïnstalleerd. En die patch betrof de 6.0.0.9 …
  Voor de rest zag hij er wel veelbelovend uit.
 • Je doet iets fout Passer, bij mij werkt het perfect met een CD-RW die ik met Nero 5.5 heb gebrand. Ik kan er prima data bij branden (als ik zou willen, want hij is vol, maar dat merkt ie pas als je "burn" kiest). Je kiest wel voor "continue multisession"?
 • [quote:6f8af8aff1="BrigitteW"]Je doet iets fout Passer, bij mij werkt het perfect met een CD-RW die ik met Nero 5.5 heb gebrand. Ik kan er prima data bij branden (als ik zou willen, want hij is vol, maar dat merkt ie pas als je "burn" kiest). Je kiest wel voor "continue multisession"?[/quote:6f8af8aff1]Wel, Brigitte, dat is het rare: als nar bij Data-cd ging, kreeg ik zelfs niet de keuze om naar Multisissie verderzetten te gaan.
  (als je enkele screenshots wil zien, geef in een pb dan even je mailadres, dan mail ik ze door - 'k heb zelf (nog) geen website)
 • Gebruik je Nero Express? Die gebruik ik juist niet. Misschien dat het verschil daarin zit?
 • [quote:35fac045b5="BrigitteW"]Gebruik je Nero Express? Die gebruik ik juist niet. Misschien dat het verschil daarin zit?[/quote:35fac045b5]Bij de 5 gebruik ik meestal de Express (tenzij ik wil werken met vaste mappen die op een CDRW staan en die ik telkens wil bijhouden, dan ga ik naar Nero-zelf die dus ziet welke bestanden er ondertussen bijgekomen zijn).
  Maar bij de 6 kreeg ik blijkbaar niet een keuze om naar Express te gaan. (enfin: ook niet echt helemaal grondig gezocht want na mijn ervaring heb ik hem al snel naar de 5 teruggezet. Langs de andere kant is het ook niet zò dat ik niet op alle knoppen ben gaan rondsnuffelen.
  Ik vraag me af, Brigitte, of het te maken kan hebben met het feit dat ik de Nederlandse versie liet downen, terwijl jij blijkbaar de Engelse gebruikt. 't Zou hem daar misschien in kunnen zitten?
 • De express versie kun je benaderen met een knopje in het hoofdvenster van Nero, of middels Nero Smartstart.

  Ik denk niet dat de taal meespeelt. De Nederlandse taalversie is een schil om de Engelse software, niet een apart programma.

  Ik kan bij Express niet een optie vinden om multisessie te hervatten. Misschien is dat te moeilijk voor deze versimpelde versie van Nero. Wel heb je een optie, voordat je tot branden overgaat, om een vinkje te zetten bij "allow multisession" (o.i.d.).

  De gewone versie van Nero opent zelfs standaard met een venster waarin de functie "continue multisession" aangevinkt staat. Nog sneller en simpeler dan voorheen met de Nero wizard.

  Misschien dat je Nero 6 nog een kans moet geven? Met "even snel kijken" kun je een programma niet goed evalueren.
 • [quote:1965394bcd="BrigitteW"]Ik kan bij Express niet een optie vinden om multisessie te hervatten. Misschien is dat te moeilijk voor deze versimpelde versie van Nero. Wel heb je een optie, voordat je tot branden overgaat, om een vinkje te zetten bij "allow multisession" (o.i.d.).
  [/quote:1965394bcd]Dit had ik ook al ontdekt, maar het hielp niet[quote:1965394bcd="BrigitteW"]De express versie kun je benaderen met een knopje in het hoofdvenster van Nero, of middels Nero Smartstart.[/quote:1965394bcd]'k moet toegeven dat ik alleen via de smartstart gewerkt heb[quote:1965394bcd="BrigitteW"]De gewone versie van Nero opent zelfs standaard met een venster waarin de functie "continue multisession" aangevinkt staat. Nog sneller en simpeler dan voorheen met de Nero wizard.[/quote:1965394bcd]Niet gevonden dus, maar daartegenover staan toch de tegenstrijdige meldingen die ik al aangaf.[quote:1965394bcd="BrigitteW"]Misschien dat je Nero 6 nog een kans moet geven? Met "even snel kijken" kun je een programma niet goed evalueren.[/quote:1965394bcd]Klopt, Brigitte, maar ik hoorde ook in fora ook andere negatieve reacties.
  'k Ga dus even de kat uit de boom kijken en volgen wat ervan verteld wordt. Definitief schrijf ik hem in ieder geval niet af. Maar ik postte deze draad om eens te zien of anderen ook negatieve reacties hadden. (zo niet dan moet ik bij mezelf te rade gaan en hem eens grondig bekijken)
 • [quote:66c151bcc2="Passer"]Nog iemand ervaring ermee?[/quote:66c151bcc2]
  Ik heb zojuist Nero 6.0.0.11 demo gedownload. En geinstalleerd in een verse WinXP Prof US SP1. Als ik er bij mij in een 24 speed brander een oude cdrw 4 speed in stop, verschijnt er na het starten van Nero, eerst de melding: [code:1:66c151bcc2] The track you selected was not created using Nero's multisession option. References to your local files cannot be automatally restored. OK Channel [/code:1:66c151bcc2] Na het klikken op OK, verschijnt Disc content. Waarin ik de mappen zie die er al opgebrand waren. Klik ik op Nero, en op Recorder Disc info, dan staat er 1 sesion op. Track 01: 0:02.00 68:45.22 (606MB), ISO 9660/Joliet [mode 1] Als ik daar dan data bij brand via multisession en Verify written data gevinkt, dan lijkt alles goed te gaan. Geen foutmeldingen, ook niet tijdens verify. [code:1:66c151bcc2] <knip> 12:42:10 #20 Phase 37 File dlgbrnst.cpp, Line 1843 Burn process completed successfully at 4x (600 KB/s)
  12:42:10 #21 Phase 78 File dlgbrnst.cpp, Line 1843 Data verification started
  12:42:12 #22 Text 0 File UDFCompilationImpl.cpp, Line 1338 Total files=5250, identical=0, different=0, inaccessible=0, skipped=5250.
  12:42:12 #23 Phase 80 File dlgbrnst.cpp, Line 1843 Data verification completed successfully
  [/code:1:66c151bcc2]
  Maar als ik dan later de inhoud van de oude cdrw in Explore controleer, zie ik wel de oude mappen, echter niet de nieuwe map. Waarschijnlijk is het beter geen cdrw's te gebruiken die gebrand zijn met een oude versie van Nero. Ik heb ook nog een niet gebruikte 12 speed cdrw getest, die door Nero werd herkend als een 16 speed cdrw. Dan zijn de gebrande mappen wel zichtbaar in Explore.
 • nah ik wilde hem er ook vanaf gooien die 6 …

  Op zich had ik zelf nog geen fouten, behalve dan wat gedeeltes die niet in de nld vertaling kwamen ….

  Maar van de 15 mensen, die ik ken, met nero 6 11 hebben er 13 gezeur ….

  Tot ik dus nu net hier kwam en paps al vrolijk helemaal blij met nero express ( en ook met vision express in het engels, voor hij doorkreeg dat de gewone express wel nld was :lol: hijs al wat ouder zullen we dan maar zeggen) iets van 10 ! cd's en dvd's had gebakken … ( kopietjes, meer kan die niet, maar toch )

  Dus ik nog ff snel met gewone nero een ouwe multisession gepakt … gewoon werken …

  ff snel een svcdje gebakken van de full trottle engeltjes …
  ook perfect …

  Dus ik sta in dubio … zou ik dan nu alweer bij de happy few horen die nergens last van hebben … .

  voorlopig laat ik het nog maar even staan denk ik …

  overigens heb ik ook incd niet eropgezet …
 • Ik ga ermaar vanuit dat als je een demoversie hebt ook support van ahead kunt krijgen en als je je serienummer gekocht hebt dan krijg je
  zeker support.

  mailto:techsupport@nero.com

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.