Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Trema's, accenten en dat soort zaken

webspider
9 antwoorden
 • Werk met Windows 98, MS Word 2000, MS Office 97, Outlook Express 6.
  Na opnieuw formatteren harde schijf kan ik het bestandje Char(map?)(set?).exe niet meer vinden. Wellicht dat het daaraan ligt, maar voorheen kon ik in Word, Excel en OE6 trema's, accenten etc direct typen met behulp van Shift+gewenst teken. Nu moet ik met Invoegen/Symbolen aan de slag terwijl dat niet eens bij OE6 mogelijk is. Ook het Euro-teken kan ik niet produceren.
  Opnieuw installeren van genoemde software brengt geen soulaas.
  Gaarne hulp, waarvoor dank.
  Peekay
 • Loop je toetsenbordinstellingen even na. (Configuratiescherm\toetsenbord). Nederlands - VS (int).
 • Dank, BJ, voor je antwoord; mijn toetsenbord stond/staat al zodnig ingesteld!
  Peekay
 • Heb je voor je toetsenbord de laatste drivers gedownload? Heb je een printer geïnstalleerd?
 • [quote:e74d9a08b5="Ben Jonson"]Loop je toetsenbordinstellingen even na. (Configuratiescherm\toetsenbord). Nederlands - VS (int).[/quote:e74d9a08b5]Moet zijn Verenigde Staten 101. Deze voor de hand liggende vergissing wordt heel veel gemaakt. Is net iets anders dan VS (int).

  Jan de Boer
 • Alle aangedragen suggesties, waarvoor mijn dank, heb ik opgevolgd. Geen succes. Jammer, maar het zij zo. Voor het moment moet ik kennelijk leven met mijn huidige mogelijkheden. Wellicht tzt nog een helder idee?
  Peekay
 • Persoonlijk heb ik altijd een lijstje met de zogenaamde Alt-codes (Alt-toets in combinatie met nummerieke toetsenbordje) naast mijn PC hangen. Bevalt me al jaren prima. Na een poosje ken je de meeste uit je hoofd, vooral de veel voorkomende zoals de [b:5bc94d7678]é[/b:5bc94d7678] (Alt-130). Werkt onafhankelijk van je toetsenbordinstelling.

  Jan de Boer
 • Een overzicht van alt-codes kun je vinden op deze site: [link=http://www.trukendoos.com/article.php?70.0]Alt-codes[/link] Wellicht dat je daar in ieder geval mee kunt werken totdat jouw probleem is opgelost.
 • Het programmaatje heet charmap.exe. Het kan inderdaad zijn dat die niet op je pc staat, want als ik mij het goed herinner wordt bij een standaardinstallatie van windows 98 (SE ga ik vanuit), het programmaatje "Speciale tekens" niet geinstalleerd. Controleer even in het configuratiescherm via Software > Windows Setup > Systeemwerkset en dan Details klikken, of het is geinstalleerd. Anders moet je hem even aanvinken en op Ok en Toepassen klikken, dan wordt hij geinstalleerd.
  Ik vind het trouwens raar dat het programmaatje onder de Systeemwerkset staat, maar das wat anders…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.