Vraag & Antwoord

Anders (software)

Kazaa gebruikers en poorten zoeken

Anoniem
roy_startpag
9 antwoorden
 • hallo,
  Ik was op een forum waar ze het hadden over filmpjes van lowlands zoeken, ik zou dan op kazaa moeten zoeken naar die en die gebruiker op die en die poort,

  Maar hoe doe ik dat?

  Vr Gr Mike Zwetsloot
 • Kazaa is een filesharing programma, een bestandendeel programma. Gebruikers delen daar hun muziek, filmpjes etc.
  Je kunt hier: http://www.edskes.com/kazaalite/
  Kazaa Lite downloaden. Scroll ff in die lijst voor de Nederlandse versie.

  Voor hulp bij installatie, of voor andere info over wat Kazaa is etc. Kijk dan op deze site:
  http://www.k-lite.nl/nl/
  En klik dan op Help.


  Suc6,
  Roy
 • Volgens mij wordt er met poort een supernode bedoelt, er is bepaalde software hiervoor. zie:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=88473
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=88194
 • Dat heet KaZuperNodes. Als je dat programma start, zie je rechts 'new supernode' staan, met daaronder een invulvak 'IP:Port'. Hier vul je het ip-adres is , een dubbele punt, en dan de poort, dus bv 64.128.256.512:1024
  voegt het IP '64.128.256.512' toe aan de lijst met als poort 1024. Dan klik je op het vinkje en maakt KaZaA verbinding met die supernode.
 • Ok, ik heb het geinstalleert en kreeg van iemand de ip en poort van de SuperNode die het desbetreffende bestand had en ik vond hem binnen 1 seconde

  Hoe zit dat nu….. als je standaard kazaa hebt, waar zoekt ie, en op welke schaal, als er bv 100 miljoen bestanden totaal zijn, zoek ik dan in bv 1 miljoen bestanden?

  Zijn er speciale sites waar Supernodes gerangschikt zijn op onderwerp, ik wil bv graag live punk video's, de meeste heb ik al, er zijn vast mensen die originele bestanden hebben zegmaar, is dat ergens te vinden welke supernodes dat zijn,
  Ik kon niet iets specifieks vinden

  Bedankt trouwens voor de nuttige antwoorden,
  Vr Gr Mike Zwetsloot,
 • nee, in dit geval is het iemand met een bep. video die zelf supernode is, vandaar dat je um ook zo snel vindt.
 • Begint Kazaa nu niet op Napster te lijken? Je connect met een bepaalde computer (server), en alle andere gebruikers doen dat ook. Dat was met Napster toch ook? Ze zeiden eerst dat Kazaal legaal is, omdat het dat juist niet doet. Of is dit veranderd met de omschakeling van P2P naar Fasttrack? Bij P2P connect je met een netwerkketting van computers. Bij Fasttrack dus niet begrijp ik?

  mvg,
  Roy
 • Neej, ja snapt het niet ;-)

  bij napster stonden op de supernode (server) lijsten met welk IP welke bestanden heeft. KaZaA zet een oproep op de supernode 'Hee! ik zoek liedje X! heeft iemand dat?', waar clients op reageren. De supernode ziet de oproep als 1e en reageert dus óók als eerste. Daarna verloopt de verbinding [b:505376940b]rechtstreeks[/b:505376940b]! Bij Napster ging het verkeer geloof ik óók via de server :-)
 • Yep webspider,
  Omdat Napstar via een grote server ging, was het gemakkelijk om Napstar zo ver te krijgen dat ze alleen legale muziek gingen aanbieden. Aangezien je bij KaZaa allerlei SuperNodes hebt, die kunnen ook particulieren zijn, is het veel moeiljker om illegale dingen tegen te houden.
  En aangezien de connectie van gebruiker naar gebruiker gaat 'peer 2 peer' is er geen schuldige die gemakkelijk daarvoor opgepakt zou kunnen worden (behalve dan de ontwerper van KaZaa. :D )
  Vandaar dat het ook zo populair is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.