Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Wordt OPERA veel gebruikt

BasHamar
20 antwoorden
 • Ik zit me al een poosje af te vragen of de browser Opera veel wordt gebruikt, of is de Internet Exporer het meest gebruikt.
 • Volgens mij op volgorde:
   [*:4772286479]Internet Exporer [*:4772286479]Mozilla [*:4772286479]Opera[/list:o:4772286479]
 • trouwens in duitsland meer dan in nederland,

  ook is na de bekendmaking dat netscape stopt met de ontwikkeling van netscape navigator, opera een miljoen keer vaker gedownload is vanaf hun site (excl. de mirrors)
  Dus het wordt vrij veel gebruikt denk het,

  {composed by a OperaFan}
 • dat wordt het inderdaad, maar feit blijft dat het overgrote deel van de huis-tuin-keuken gebruikers met ie surft.
  mensen die er meer mee bezig zijn, zoals webdesigners, gebruiken vaak andere browsers dan ie.
  tip:
  als je een website hebt, met een teller van nedstat, kun je via "waarmee" zien welke browsers er gebruikt worden.
  voorbeeld:
  mijn site, het piercing gedeelte, heeft nu 2813 visits gehad, met een gemiddelde van 15 per dag. toen ik nog bezig was met die site, en hier op het forum naar sitechecks enz. vroeg, stond er in het rijtje browsers opera, mozilla enz.
  nu, een paar maanden later:
  1. Internet Explorer 6.x 90.0 %
  2. Internet Explorer 5.x 10.0 %

  doei,

  jules
 • Hier staan wat statistieken van Maart dit jaar:

  http://www.cen.uiuc.edu/bstats/latest.html
  http://www.w3schools.com/browsers/browsers_war.asp
 • fout 1:

  Opera identificeert zichzelf standaard als IE6.

  fout 2:

  AOL stopte met Netscape, niet Netscape met NN.

  fout 3 (niet hier genoemd, maar weinig mensen weten het):

  NN == Mozilla => NN7.1 == Mozilla 1.4
  Mozilla is nu bij versie 1.6a, NN is gestopt.

  Johnny321 heeft helemaal gelijk. Laatst maakte een Duite nieuwssite bekend dat 15% met Mozilla surfte. Staat ergens op het weblog van Daniel Glazman.
 • Die statistieken zijn eigenlijk helemaal niet relevant, zolang je je maar netjes houdt aan de webstandaarden. Zowel Mozilla als Opera bieden daar prima ondersteuning voor (kleine problemen daargelaten), dus als je een pagina ontwikkelt volgens de standaarden dan is de kans zéér groot dat hij in die browsers (en in Firebird en in Netscape 7 en in Safari en in Konqueror en in Camino en in Lynx en in… you catch my drift ;) ) goed functioneert.

  Wel is het noodzakelijk om vervolgens diverse IE bugs en snags te omzeilen (om niet te spreken van Netscape 4, brrrrr), tenzij je je specifiek richt op Mozilla of Opera of je een statement wilt maken voor webstandaarden en tegen buggy browsers. Maar testen in IE 5 en 6 was natuurlijk sowieso al noodzakelijk als je een groot publiek wilt bereiken.

  Als je webpagina's voor het Internet wilt bouwen en niet uitsluitend voor die groep mensen die toevallig surft met IE voor Windows (IE voor de Mac is een compleet ander product en heeft bovendien als standaardbrowser op de Mac zijn tijd wel gehad nu MS de ontwikkeling ervan heeft gestopt) dan kun je niet om webstandaarden heen. Valideren van je code en checken in Mozilla en Opera is dan een must. En statistieken? Lekker belangrijk!
 • Opera = default browser hier.
 • [quote:e0b79195c3="termin8or"]fout 1:

  [b:e0b79195c3]Opera identificeert zichzelf standaard als IE6.[/b:e0b79195c3]

  fout 2:

  AOL stopte met Netscape, niet Netscape met NN.

  fout 3 (niet hier genoemd, maar weinig mensen weten het):

  NN == Mozilla => NN7.1 == Mozilla 1.4
  Mozilla is nu bij versie 1.6a, NN is gestopt.

  Johnny321 heeft helemaal gelijk. Laatst maakte een Duite nieuwssite bekend dat 15% met Mozilla surfte. Staat ergens op het weblog van Daniel Glazman.[/quote:e0b79195c3]
  De goede tellers omzeilen dit door een script te gebruiken die dit omzeilt.
 • Zoals window.opera bedoel je? Ik vraag me af hoeveel tellers zo specifiek browsers proberen te traceren…
 • [quote:d79ea9412b="termin8or"]Zoals window.opera bedoel je? Ik vraag me af hoeveel tellers zo specifiek browsers proberen te traceren…[/quote:d79ea9412b]Geen idee hoe ze het doen (jij bent de scripting man hier) maar het kan dus wel. :D
 • Maar laten we eerlijk zijn, als je opera goed kent wil je geen IE meer gebruiken, maar helaas, sommige websites werken niet goed met opera dus moet je met IE werken.
  Wat een HEEL groot voordeel is van opera: het houdt geen index.dat bestanden bij waar je met de juiste software kunt kijken waar je allemaal geweest bent.
  Want zelf als je alles wist (history, cookies enzo) dan blijft er altijd een index.dat bestand staan waar alles instaat.

  Conclusie is : download opera 7.11 nl met java en je heb een prachtige en multifuncioneele browers
  Nadeel is dat je voor opera moet betalen, maar zoals jullie weten bestaan daar sites voor :D

  Grts Mika
 • Je hoeft pas te betalen als je de banner rechtsboven in je beeld weg wilt hebben. Waarom zou je dat willen. Ik vind het niet irritant.
  Idd jammer dat sommige sites niet werken. Kijk maar es bij: http://www.marine.nl/
 • LOL, ik kijk vandaag eens in mijn Nedstat statistieken voor een low-traffic site van me die zo'n 4 à 5 bezoekers per dag trekt.

  Hou je vast:

  [img:c509d91abb]http://mora.port5.com/images/stats.png[/img:c509d91abb]

  Nee, dat is geen grap! Waar het op slaat is me een raadsel, want die site is zeker niet specifiek gericht op Opera ofzo. En wie zou toch die Netscape 3 gebruiker zijn? Maar de conclusie is duidelijk: ja!, Opera wordt [b:c509d91abb]ont-zet-tend veel[/b:c509d91abb] gebruikt! De statistieken zeggen het immers zelf!

  Zo zie je maar weer hoeveel belang je aan dit soort zaken moet hechten: géén. Gewoon een kwestie van goed designen en sites werken voor alle browsers. Lekker belangrijk, die user-agents.
 • Ik denk qua populariteit:

  Internet Explorer :90%
  Mozilla :4%
  Opera :3%
  Netscape :2%
  Overige :1%

  Mijn voorkeur:
  1. Mozilla
  2. Internet Explorer
  3. Opera
  4. Netscape
 • Mozilla == Netscape
 • En Netscape is dood…. lang leve Mozilla!
 • [quote:5806afc5d6="warsnake"][b:5806afc5d6]Ik denk[/b:5806afc5d6] qua populariteit:

  Internet Explorer :90%
  Mozilla :4%
  Opera :3%
  Netscape :2%
  Overige :1%
  [/quote:5806afc5d6]
  Jij denkt dat het zo zit. Tja, wat schieten we daar nu mee op? Waar zijn deze getallen op gebaseerd?
 • [quote:df02cb124d="MORA"]LOL, ik kijk vandaag eens in mijn Nedstat statistieken voor een low-traffic site van me die zo'n 4 à 5 bezoekers per dag trekt.

  Hou je vast:

  plaatje…..

  Nee, dat is geen grap! Waar het op slaat is me een raadsel, want die site is zeker niet specifiek gericht op Opera ofzo. En wie zou toch die Netscape 3 gebruiker zijn? Maar de conclusie is duidelijk: ja!, Opera wordt [b:df02cb124d]ont-zet-tend veel[/b:df02cb124d] gebruikt! De statistieken zeggen het immers zelf!

  Zo zie je maar weer hoeveel belang je aan dit soort zaken moet hechten: géén. Gewoon een kwestie van goed designen en sites werken voor alle browsers. Lekker belangrijk, die user-agents.[/quote:df02cb124d]

  Van 5 bezoekers per dag kun je geen goede conclusies trekken. Misschien komt iemand met Opra veel terug… Ik was ook een keer bezig met een site met netstat teller en toen was 70% ook ineens opera… :lol:
 • Ik gebruik Mozilla.
  Mijn favoriete volgorde is:

  Mozilla
  Opera
  IE

  Een van de voordelen van Mozilla en Opera is dat je alle browser vensters binnen het hoofdscherm kunt houden. Ik kan met Opera 7.11 alleen geen tabs of knoppen meer vinden voor de afzonderlijke pagina's zodat ik via het menu ([u:d425a1df21]W[/u:d425a1df21]indows) tussen de afzonderlijke vensters moet navigeren. (De prefs al tig keer uitgechecked, maar nergens een optie om ze aan te zetten)

  Wat is er overigens het nut van dat een browser zich anders kan identificeren? Puur privacy omdat je niet wilt verklappen welke browser je gebruikt?

  De browser statistieken uit mijn nedstat (Ik heb gemiddeld rond de 100 bezoekers per dag)
  1. Internet Explorer 6.x: 59.1 %
  2. Mozilla 1.x: 20.5 %
  3. Opera 7.x: 9.1 %
  4. Internet Explorer 5.x: 6.8 %
  5. Netscape 7.x: 2.3 %
  6. Mozilla: 2.3 %

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.