Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Webdesign programma

Dilbert
16 antwoorden
 • Bestaat er een webdesign-programma dat beter is als Micro$oft Frontpage, maar makkelijker is dan gewoon HTML schrijven?

  het moet dus een "standaard" mode hebben zoals Frontpage, dan je gewoon dingen kan typen e.d,

  dus [b:fa613b21d8]niet[/b:fa613b21d8] dat je alleen html kan typen en vervolgens kan kijken wat het is….


  bestaat er zoiets?
 • euh, Dreamweaver the best!

  http://www.macromedia.com/dreamweaver/


  grzzz igist

  www.webhulp.nl.nu
 • Idd, dreamweaver.
 • Voor sommigen zou Go Live van Adobe een beter optie kunnen zijn. Maar ja, het is niet zo heel moeilijk om beter dan Frontpage te zijn.

  Webhulp, je bent toch niet aan het spammen he?!
 • HTML schrijven is niet moeilijk. DW genereert trouwens wel veel teveel broncode als het gaat om simpele roll-overs en JS dingen. HTML-code gaat wel.
 • Dat ben ik idd met je eens, maar daarna kun je er nog eens met het programmaatje 'HTML Optimizer' overheen gaan, die alle overbodige HTML-tags weghaalt, is superhandig! En is gratis te downloaden vanaf http://www.download.com

  grzzz igist
 • In Mozilla zit naast het browser-gedeelte ook een composer-gedeelte.
  Werkt goed, en het is nog gratis ook.
 • [quote:073abf6409="webhulp"]Dat ben ik idd met je eens, maar daarna kun je er nog eens met het programmaatje 'HTML Optimizer' overheen gaan, die alle overbodige HTML-tags weghaalt, is superhandig! En is gratis te downloaden vanaf http://www.download.com

  grzzz igist[/quote:073abf6409]

  er zijn iets van 7 programma's die zo heten/erop lijken
 • Dreamweaver is natuurlijk wel erg duur….
 • Ik zweer bij DreamWeaver MX :P
 • Ik heb GoLive en ben er tevreden mee. :D
 • Waarom leer je niet op een druilerige zondag (niet deze ^_^) HTML? Het is heel makkelijk, als je de basics kent, en daarna gaat er een wereld voor je open. Je kan precies doen wat je wilt, en het oogt allemaal zeer professioneel (mits goed toegepast).

  De site van onze school, wordt gedesigned met DW. Zitten van die standaard knoppen op. Ziet er heel erg amateuristisch uit.

  Jochem
 • kladblok ?? werkt beter als M$ Frontpage

  hehe maar dreamweaver is een goed programma, maar iets lastiger te bedienen als FP, kwestie van wennen…
 • welke frontpage gebruik je??? 2000???

  Ik denk dat ik wel snap wat je bedoelt! Omdat microsoft frontpage 2000 steeds de code automatisch bijwerkt!! Daardoor krijg je bijvoorbeeld bepaalde dingen niet weg! En dat is irritant!

  Ik gebruik momenteel Frontpage XP
  Daar is dat probleem verholpen waardoor je ook nog in de html dingen kan veranderen! Zonder kladblok te gebruiken!

  Ik vind momenteel dus frontpage Xp makkelijker dan dreamweaver en het is lichter voor mijn proseccor! Ook zijn de geavanceerde functie gewoon beschikbaar in frontpage XP zoals css style en tables en borders ondersteunt XP allemaal!

  mzzl 8)
 • Je kon de code altijd al bijwerken, alleen kunnen de meeste mensen niet onderscheid maken tussen do en don't codes van FP. En waarom al die moeite doen om een (standaard) layout te maken met FP, en daarna nog eens de code proberen te fixen, als je het ook met notepad/winpad kan doen.

  Dit levert 1)minder onnodige code op (veel onnodige code betekend traag laden) en levert 2) meer 'bevrediging' op, zeker als de code ook nog eens voldoet aan alle html-regels.

  Jochem
 • ~Daarom zeg ik ook al frontpage XP

  Die heeft daar geen last van daar gebruik je als het ware gewoon kladblok in de html code en heb je er een preview functie bij!!

  mzzl 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.