Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Nieuwe site zonder frames, een paar vraagjes.

None
26 antwoorden
 • Webdesigners,
  Ik ben sinds vandaag begonnen met het gebruiken van Dreamweaver. Ik heb lange tijd met frontpage gewerkt, maar ik vond het tijd om over te stappen naar een wat beter/mooier programma. Ik ben dus nog een amateur op het gebied van webdesign. Deze pagina is dus alleen als voorbeeld, zonder verdere links of informatie. Ik heb een paar vraagjes aan jullie.

  Mijn nieuwe uiterlijk -> http://home.wxs.nl/~tijbo011/begin.htm
  Mijn huidige site -> http://home.wxs.nl/~tijbo011

  1) Ik heb mijn pagina gemaakt voor venstergrootte 800x600, is dit nodig of zal ik hem gewoon 1024x768 maken?

  2) Is het menu duidelijk zo, of zal ik de tekst kleiner maken, zodat alles dichter onder elkaar staat? Of zal ik op zoek gaan naar button's?

  3) Is het uiterlijk van mijn pagina verbeterd ten opzichte van mijn huidige site?

  PS. Als jullie tips hebben, graag!
 • Er valt eerlijk gezegd niet zoveel te zien. Er is zo weinig content.
  Het is verder wel goed leesbaar.
  Succes met je site.
 • Ja dat klopt wel inderdaad. Ik ga nu maar even verder met die site, zodat er snel veel meer op staat. Post ik later nog wel eens wat als hij "af" is.

  //EDIT - > ik heb hem geupdate, en alle pagina's staan er nu in ieder geval op. Ik ga er nu de informatie opzetten, dus soms zal er wat veranderen. Als jullie tips hebben, hoor ik die graag van jullie.
 • Ik heb weer even een vraagje. Is het mogelijk (zo ja, hoe?) om een scrollbalk te maken in een tabel, zodat de grote tabel niet uit het venster verdwijnt? Ik gebruik Dreamweaver 4.0, en werk dus met html.
  Ik hoop dat iemand dit weet.

  Op mijn site staat de tabel "aangegeven" zodat jullie kunnen zien wat ik bedoel. http://home.wxs.nl/~tijbo011/begin.htm
  • [*:6ee2f30ac9]Gebruik tabellen niet verkeert (ze zijn bedoelt voor tabulaire data, niet voor layout).[*:6ee2f30ac9][code:1:6ee2f30ac9]element{ overflow:auto; }[/code:1:6ee2f30ac9][/list:o:6ee2f30ac9]
 • Dit is voor jou waarschijnlijk een hele domme vraag :roll: , maar het lukt me niet om die code in te voegen :( . In het html gedeelte van dreamweaver heb ik nu dit staan bij die tabel:
  [code:1:e19db7d53f] <table width="500" border="0">
  <tr>
  <td height="200"><font face="Verdana, Courier New">Tekst</font></td>
  </tr>
  </table>[/code:1:e19db7d53f]
 • Wellicht is het een idee om op Google is op CSS te zoeken. En daar dingen over te leren i.p.v. dingen te doen die je nog niet snapt ;-). Hier een paar pointers:[list:9cc0dbaaea][*:9cc0dbaaea]http://www.htmldog.com/[*:9cc0dbaaea]http://css.maxdesign.com.au/[/list:u:9cc0dbaaea]
 • Ehmm, ja. Ik snap vrij weinig van die site's. Ik ben geen held in engels, en om met css te gaan werken, heb ik ook niet echt behoefte aan. Ik begin gewoon even lekker simpel met Dreamweaver/html, komt daarna de rest wel. Maar is het wel mogelijk met html, of moet je perse van css gebruik maken?
 • [quote:10e0679f8e="badeend"]moet je perse van css gebruik maken?[/quote:10e0679f8e]Yup. :D

  - Bas
 • Oei, is dat ff lastig :lol: :cry:
 • Geloof me, als je eenmaal (in welke mate dan ook) CSS gebruikt wordt je er alleen maar blijer van. Zorg er echter wel voor dat je het in één keer goed aanpakt, anders maak je het jezelf alleen maar moeilijk.

  - Bas
 • HTML in combinatie met CSS is dus niet slim? Ik zie dat je met Dreamweaver gewoon CSS kunt opslaan enz. Ik zou dan even kunnen zoeken naar nederlandse site's met uitleg erover enzo. Maar bij CSS, moet je daar alle code's zelf intoetsen enz ? Of kun je net zoals HTML gewoon "tekenen" en bijwerken met code's? Dat is namelijk een stuk makkelijker.
 • Geloof me, wat DW doet is omslachtig, niet makkelijk. CSS werkt inderdaad in combinatie met HTML. HTML beschrijft de inhoud van de pagina, dit is kopje (<h1>;), dit is een list-item (<li>;) etc. en CSS zorgt ervoor dat deze elementen op de juiste plaats komen en de juiste stijl krijgen.
 • In ieder geval bedankt voor de uitleg, ik ga nog even verder met deze site, en dan zie ik daarna wel als ik weer een nieuwe maak of ik met css ga werken. Ik ga over een tijdje namelijk samen met een vriend een site maken, misschien komt het dan van pas.
  Bedankt iig.
 • CSS lessen in het Nederlands:

  http://www.mijnhomepage.nl/csscursus/csslessenoverzicht.php

  Succes!
 • Als je je layout in CSS eenmaal goed heb opgezet dan is de rest een eitje mits je tabellen ook goed zijn ;)
 • [quote:3cdc7ae101] Ik begin gewoon even lekker simpel met Dreamweaver/html[/quote:3cdc7ae101]
  :lol: :lol: :lol:
  whahahahahahhah coool

  simpel beginnen met dreamweaver whaha lach me rot…

  *kuch*

  ok eff serieus als je net begint raad ik het af om dreamweaver te gebruiken want DW is te groot en te uitgebreid voor een beginner
  ja kan beter eerst even naar simpelere proggies kijken als frontpage…
 • Ik heb al vrij lang met frontpage gewerkt. Ik heb er nu al 3 of 4 site's mee gemaakt. Ik vind het nou wel tijd om gewoon naar wat beters over te stappen. Ik ga het gewoon proberen, anders blijf ik eeuwig hangen bij frontpage. En daar heb ik ook niet echt zin in.

  Ik ben nu dus aan het rotzooien met css, wat nogal lastig is. Moet je bij css nu wel of geen tabellen gebruiken? Ik wil namelijk zo'n soort site (NIET hetzelfde…) als die site die Spiderned me gaf. Links en rechts tabellen (of wat anders .. met tekst en of plaatjes) en in het midden tekst. En boven een logo, en onder het logo het menu.
 • [quote:12178ebf96]
  Beetje dom om dat soort dingen te zeggen.

  ok eff serieus als je net begint raad ik het af om dreamweaver te gebruiken want DW is te groot en te uitgebreid voor een beginner
  ja kan beter eerst even naar simpelere proggies kijken als frontpage…[/quote:12178ebf96]Een programma is niet meer voor een beginner zodra hij groot is. Ikzelf vind dreamweaver één van de makkelijkste programma's om mee te werken, zodra je weet hoe het zit met die panels. Ik ken veel mensen die niks af wisten van html, dreamweaver of een soortelijk product terwijl ze toch wel aardige sites in elkaar konen draaien na een maandje van spelen met DW.

  Het beste is om het gewoon eens uit te proberen. Kijken hoe het programma in elkaar zit, wat je er allemaal mee kan. Het levert iig wel veel betere code dan frontpage, dus dat is alweer een plus.
 • Voordeel van Dreamweaver is dat je gemakkelijk ook objecten van andere programma's van Macromedia kan invoegen. Voor de beginner is dat vrij gemakkelijk om op die manier buttons te maken etc. De help is ook heel goed in Dreamweaver. Ik begon zelf een keer met het maken van frames. In de help wordt dat heel goed uitgelegd en daarna ga je leren met tabellen te werken. Embedded stuff etc..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.