Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

vernieuwde website niet zichtbaar

BasHamar
7 antwoorden
 • Ik onderhoud een website, en als ik deze heb vernieuwd (in dit geval nieuwe foto's in een fotogallery) dan is dit bij bezoekers die vaker op de site komen niet te zien. Deze moeten dan eerst hun geschiedenis map of temp internetfiles legen en dan zijn de nieuwe dingen wel zichtbaar.
  Hoe zit dit eigenlijk, zit dit probleem bij de bezoekers, die wat instellingen anders moeten hebben, of is er een mogelijkheid op de website iets toe te voegen zodat altijd de site goed wordt gezien als deze is vernieuwd?
 • Ligt aan de bezoekers. Die hebben de instellingen voor het legen van de temp te hoog staan. Een site wordt op de schijf opgeslagen zodat niet alles opnieuw gedownload moet worden. Als de site vernieuwd is, en de browser ziet dat niet, of de site staat nog in z'n temp, dan laad 'ie hem daarvan, en niet van de server.

  Met een 'nosave' aan het <img> attribuut toe te voegen, wordt het probleem enigzins verholpen.
 • of [b:acb1949295]nocache[/b:acb1949295] in een meta tag zetten werkt volgens mij ook.
 • Gebruik dan liever, [i:53ddefc7e6]de hiervoor bedoelde[/i:53ddefc7e6], HTTP headers.
 • Dus:[code:1:677e03cb96]<meta HTTP-EQUIV="pragma" content="no-cache">
  <meta HTTP-EQUIV="Cache-Control" content="no-cache">[/code:1:677e03cb96]in header.
 • [quote:91cdb3e933="jossan"]Dus:[code:1:91cdb3e933]<meta HTTP-EQUIV="pragma" content="no-cache">
  <meta HTTP-EQUIV="Cache-Control" content="no-cache">[/code:1:91cdb3e933]in header.[/quote:91cdb3e933]Wordt dat dan niet

  header("Pragma: no-cache");
  header("Cache-Control: no-cache");
 • Anne bedoelde dus wat [m] zei. Hoewel dat uiteraard niet PHP hoeft te zijn, maar ook ingesteld kan worden bij Apache en/of .htaccess of Perl etc.

  De enige functie die META elementen nog hebben is het 'tegen zoekmachines vertellen' of de site wel of niet geindexeerd mag worden. Daarnaast kun je er wat IE dingen mee uitschakelen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.