Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[HTML] <IFRAME> en scrollbars

Anoniem
Anne
7 antwoorden
 • L.s,


  Ik ben bezig met een website waar ik gebruik maak van een IFRAME.
  Het kan wel eens voorkomen dat de inhoud die ik wil tonen niet volledig in dat venstertje past. Dit is niet erg op 1 klein probleemje na….
  Dat er een verticale scrollbar ontstaat. Dat is wel handig. Maar als dat gebeurd, wordt het frame smaller dan opgegeven en verschijnt er dus ook automatisch een horzontale scrollbar… DAT vind ik dus wel erg vervelend…. Heeft iemand een idee hoe ik dit probleem kan oplossen?…
 • <iframe scrolling="no">, maar dan verdwijnt ook de verticale balk, en das niet handig.

  Anders de inhoud verkleinen (horizontaal duz)
 • css is je vriend (IE heeft een apart CSS (overflow) voor de x en de y scrolling)

  t,
 • [quote:108730daab="teacher"]css is je vriend (IE heeft een apart CSS (overflow) voor de x en de y scrolling)

  t,[/quote:108730daab]'k Heb bewust geen css gebruikt. alle opties van <iframe> wordt nl. niet ondersteund in css (frameborder bijvoorbeeld) (<spam>zie m'n site</spam>;)
 • misschien kun je de tekst in een tabel plaatsen, zodat de maximale breedte van het iframe niet overschreden wordt?
 • [quote:60b26ea33f="Mrs.Birdlover"]misschien kun je de tekst in een tabel plaatsen, zodat de maximale breedte van het iframe niet overschreden wordt?[/quote:60b26ea33f]Tekst die in een iframe staat wordt automatisch bij max. breedte van iframe afgebroken. Ik denk dat TS meer aan het probleem van foto's zit. Die worden niet afgebroken :P
 • Ik heb hetzelfde probleem en weet inmiddels dat ik het kan oplossen met css met de volgende code.

  overflow-x: no;
  overflow-y: auto;

  Ik krijg nu nog steeds hetzelfde te zien. Ik weet ook nog niet heel veel van css af maar moet de css in pagina staan waar ik de iframe laad?

  [b:6a18ca846e]Wie kan me verder helpen?[/b:6a18ca846e]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.