Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[Site check] - verschillende browser

6 antwoorden
  • Wij zijn met de volgende site bezig en zijn die aan het bouwen met <div> ipv <table>. Zie: http://www.theunissen.nl/testruimte/gloudemansadviesgroep/ In Internet Explorer wil het wel lukken, maar we schrokken van het resultaat in: a) Netscape b) Opera c) Mozilla Hoe lossen we dit op?
  • Er staat een paar keer position: float; in de style sheet dat bestaat dus niet. 'position' Value: static | relative | absolute | fixed | inherit Altijd de HTML en de CSS valideren bij http://www.w3.org/ wimb
  • Zorg ook nog voor dat je je achtergrond als wit defineerd [code:1:a592ac5f21] body { background-color: #FFF } [/code:1:a592ac5f21] Mensen met een afwijkende standaardachtergornd zien dan de site heel anders (zoals ik :D , zie nu een grijze achtergrond)
  • [b:71e84e6d0a]mijn eerste opmerking:[/b:71e84e6d0a] <table> vervangen door allerlei <div> elementen is ook niet goed. Men behoort een site te structureren aan de hand van de inhoud. Dus als iets een 'kop' is dan plaatst u de informatie bijvoorbeeld tussen <h1></h1> tags. Is een stukje tekst een 'paragraaf' dan plaatst u de informatie tussen <p></p> tags. Bestaat de informatie uit een lijst dan plaatst u de informatie tussen <li></li> tags. etc etc. Op uw site probeert u dit redelijk aantehouden, maar ik denk dat u het gebruik van <div> tags wel kunt verminderen. Het is soms erg moeilijk, maar zo hoort het wel. [b:71e84e6d0a]mijn tweede opmerking:[/b:71e84e6d0a] Ik zie het volgende telkens in het menu: [code:1:71e84e6d0a]      <a href="particulieren_verzekeringen.aspx" class="menu_left_top2">verzekeringen</a><br />[/code:1:71e84e6d0a] Waarom zet u dat hele menu niet binnen <li></li> tags en positioneert u dat mooi. Dan kunt u makkelijk margin gebruiken en zijn die namebreakingspaces niet nodig. Die zijn trouwens ook onhandig omdat de grootte van zo'n namebreakingspace niet goed is te schatten. [b:71e84e6d0a]mijn derde opmerking:[/b:71e84e6d0a] Ik zie bijvoorbeeld het volgende op uw site: [code:1:71e84e6d0a] <div id="row03_left_bar"></div> [/code:1:71e84e6d0a] Ik zie op uw site meerdere <div> tags die geen informatie bevatten. Wat moet het voorstellen? een soort van spacer? Ik kan niet goed oordelen of het op uw site op een andere manier kan, maar meestal is het nogal overbodig. Met css zijn vast en zeker betere oplossingen te vinden. [b:71e84e6d0a]mijn vierde opmerking betreffende uw probleem[/b:71e84e6d0a] Ik denk dat u het beste eerst een simpele opzet kunt gaan maken. En vervolgens test u dit eerst in alle browsers alvorens u de site een mooi tintje gaat geven. Anders zit u door de bomen het bos niet meer.
  • Even over die vierde opmerking. Als mensen _beginnen_ met het opbouwen en testen van hun site in Mozilla, hoeven ze later veel minder te veranderen om hem te laten werken in IE. Aangezien ze niet IE-specifieke oplossingen gaan zoeken, maar standaard gebaseerde oplossingen.
  • Zelfs in IE vind ik 'm niet zo geslaagd omdat de hele hap links boven staat. Misschien moet je alles centreren.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.