Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

XHTML name attribuut bij form

Anoniem
[m]
12 antwoorden
 • Ik ben een beetje aan het experimenteren met xhtml en ik vroeg me af of het name attribuut van een input tag ook verandert moet worden in een id attribuut , werkt die dan nog wel met php.

  Meteen nog een vraag over ongeveer hetzelfde, ik ben al op verschillende site tegen gekomen dat het wordt aangeraden om zowel het name als het id attribuut te gebruiken, maar dat keurt de validator wel af, wat is nou het beste om te doen.

  Thnx
  StruiS
 • In principe moet je in een formulier idd nog het [i:dec125d291]name[/i:dec125d291]-attribuut gebruiken om de variabelen door te kunnen geven aan de server. Dit is dan ook de uitzondering, verder is het attribuut verouderd en dient niet meer gebruikt te worden. Je kan/moet in het formulier natuurlijk ook nog [i:dec125d291]id[/i:dec125d291] gebruiken zodat je CSS erop toe kan passen en icm het element [i:dec125d291]label[/i:dec125d291]. Voor zgn [i:dec125d291]named anchors[/i:dec125d291] dien je [i:dec125d291]id[/i:dec125d291] te gebruiken.

  - Bas
 • ok dat snap ik, nu ging ik met deze aanpassingen mijn pagina door de validator halen en kwam ie met andere fouten welke ik niet helemaal begrijp: mijn pagina in de validator

  Hij geeft aan dat H3 en ol geen goede elementen zijn, maar volgens mij mogen die wel. Hoe kan dat?
 • Je hebt de elementen [i:0cede30f31]h3[/i:0cede30f31] en [i:0cede30f31]ol[/i:0cede30f31] (beiden block level elements) binnen een [i:0cede30f31]p[/i:0cede30f31]-element gezet, welke alleen inline elementen mag bevatten.

  Daarnaast heb je [i:0cede30f31]html[/i:0cede30f31] een keer te veel afgesloten.

  - Bas
 • De validator zuigt.
  Hij geeft wel goed aan of er iets fout is, maar de foutmeldingen zijn over het algemeen erg onduidelijk.
  Gebruik html-tidy. Deze geeft een stuk duidelijkere foutmeldingen.
  Of gebruik html-kit, daar zit html-tidy standaard bij in.

  Dit is een goede plek om te zien welke elementen binnen andere elementen mogen zitten.
  http://www.handleidinghtml.nl/html/elementen/elementen.html
 • Helemaal top, hij klopt inmiddels

  en mw22 bedankt, wou net vragen waar ik zoiets kon vinden.
 • Ondanks dat het probleem opgelost is is deze link misschien ook nog wel handig: http://www.quirksmode.org/oddsandends/forms.html
 • Dan heb ik nog een vraagje, ik probeer nu een javascriptje te koppelen aan een formuliertje (om smileys in een textarea te zetten) Maar als ik dan die textarea wil aanspreken moet ik gebruik maken van het name-attribuut in de form-tag en dat wordt door de validator afgekeurd (ik gebruik xhtml 1.0 strict)

  Is hier een oplossing voor of moet ik dit zo laten staan, of kun je met javascript op een andere manier een textarea binnen een form aanspreken.

  groeten,

  Robert
 • Even zoeken naar: getElementById en je weet hoe het moet.

  wimb
 • tnx, ken javascript verder niet zo goed, (hmmm, kzit op het verkeerde forum teposten, hoort niet echt bij webdesign, sorry…… :oops: )
 • Probeer dit eens:
  html:[code:1:12a754ffb2]
  <textarea id="tekstvak">
  [/code:1:12a754ffb2]
  javascript:[code:1:12a754ffb2]
  document.getElementById("tekstvak").value
  [/code:1:12a754ffb2]
  Volgens mij moet dat werken
 • ja ik heb het al gevonden, toch bedankt, kzit nu met het probleem van het invoegen tussen de tekst en niet alleen aan het einde van de tekst, maar ik kom er wel uit….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord