Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

schermresoluties

6 antwoorden
  • Een site die ik ben het maken heeft als resolutie 800x600. Dit omdat naar verwachting veel oudere tot behoorlijk oudere deze site gaan bezoeken. Naar verwachting zijn er heel veel mensen die nog een 15" monitor hebben met een resolutie van 800x600. Echter als ik deze fixed maak dan krijgen de mensen met een 17"tft oid met een resolutie van 1280x1024 een heel klein schermpje te zien. Probleem als ik hem fluid maak is, dat sommige regels misschien wel heel erg lang gaan worden. Hou zouden jullie dit probleem oplossen?
  • Er is een script op www.leejoo.nl die alle bezoekers doorverwijst naar de juiste resolutie! mzzl 8)
  • [quote:d236a1be1d="allcheats"]Er is een script op www.leejoo.nl die alle bezoekers doorverwijst naar de juiste resolutie! mzzl 8)[/quote:d236a1be1d] en dat zou ik dus niet doen> kan je meerdere versies gaan bijwerken.. Misschien is het een optie om de resolutie uit te lezen en daar een stylesheet bij te kiezen? t.
  • Deze oplossingen gaan iets te ver. althans, we zitten al in tijdgebrek. vandaar. een mogelijkheid is zoiets als relatieve maten/positions opgeven dus percentages. Maar dan met een bepaalde maximum size. Ik heb echter begrepen dat d max width enz. deprecated zijn.
  • Je kan de container waar de tekst in staat een breedte geven van 30em tot 35em, dit is naar verluid de ideale regellengte om een tekst prettig leesbaar te maken. Met CSS is dit zo aangepast. - Bas
  • http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp Bij mijn weten is 1024 de meest gebruikte resolutie. Daarna wordt 800 ook nog erg veel gebruikt. 800 is wel bruikbaar op grotere schermen, andersom is het echt behelpen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.