Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[CSS] Uitlijnen form elementen

10 antwoorden
  • http://bertezz.cjb.net/gastenboek/index.php Dat is een gastenboek, en rechtsboven staat een control om naar de volgende pagina te gaan. Het keuzelijstje staat in een <form>. Het probleem: De Vorige- en de Volgende-link staan boven en onder het keuzelijstje. Maar hoe krijg ik ze er naast. Het wil gewoon niet lukken... Hier een stukje code: [code:1:9d2f3b74d8] <?php echo $vorige; ?> <form action="geen_actie" name="snelmenu"> <select name="documentkeuze" onchange="openURI()"> <?php echo $nav; ?> </select> </form> <?php echo $volgende; ?> [/code:1:9d2f3b74d8]
  • form{display:inline;} (denk er trouwens aan dat een FORM element volgens de Strict DTD altijd een directe block-level child moet hebben en dat je voor mensen die JS uit hebben staan ook een submit button moet toevoegen voor de SELECT)
  • Wat is een directe block-level child? En dat eerste is niet zo'n probleem, want er komen ook knopjes naast... Je oplossing werkt wel! Bedankt.
  • [quote:de0350461d="The Milkman"]Wat is een directe block-level child? En dat eerste is niet zo'n probleem, want er komen ook knopjes naast... Je oplossing werkt wel! Bedankt.[/quote:de0350461d]Dat de vaderelement van de forum van het type 'block' moet wezen. Dat wil zeggen: een <form> moet altijd tussen <p></p>, of <li>/li>, etc . staan. Blocklevel elementen hebben hun eigen 'ruimte nodig'. Een goed voorbeeld daarvan is <h1> (alhoewel je die niet moet gebruiken om een <form> in te zetten). Pak maar een stuk tekst, kies een zin en zet die zin tussen <em></em>. Kies een andere zin en zet die tussen <h1></h1> tags. Je ziet dat de tweede zin 'zijn eigen ruimte krijgt'. Bij de eerste zin gebeurt dat niet, omdat <em> een zgn. inline element is. (ja, lange uitleg, ik weet het. Is handig als iemand anders die vraag gaat stellen.)
  • [quote:fdee5b088e="[m]"]Dat de vaderelement van de forum van het type 'block' moet wezen. Dat wil zeggen: een <form> moet altijd tussen <p></p>, of <li>/li>, etc . staan. Blocklevel elementen hebben hun eigen 'ruimte nodig'. Een goed voorbeeld daarvan is <h1> (alhoewel je die niet moet gebruiken om een <form> in te zetten). Pak maar een stuk tekst, kies een zin en zet die zin tussen <em></em>. Kies een andere zin en zet die tussen <h1></h1> tags. Je ziet dat de tweede zin 'zijn eigen ruimte krijgt'. Bij de eerste zin gebeurt dat niet, omdat <em> een zgn. inline element is. (ja, lange uitleg, ik weet het. Is handig als iemand anders die vraag gaat stellen.)[/quote:fdee5b088e] Leg het dan a.u.b. wel goed uit ;) Wat je hier allemaal zegt is namelijk grotendeels onzin. De regel zoals termin8or die noemt betekent dat [b:fdee5b088e]na[/b:fdee5b088e] een <form> tag altijd een block level element moet komen (bijv. <p>, <h1>, <div>, enz.). En bijvoorbeeld niet meteen een <input> zoals nu vaak gebruikelijk.
  • Ik gebruik vaak fieldset (=blockelement). Groepeer je ook gelijk een aantal form-elementen.. :D
  • Hier staat -vind ik - een goede uitleg: http://www.handleidinghtml.nl/html/elementen/form.html http://www.handleidinghtml.nl/html/elementen/legenda/legenda02.html#blokniveau Er mogen dus helemaal geen inline elementen rechtstreeks in een form-tag. Waarom ze dat bedacht hebben mag joost weten... Gewoon html gebruiken met een transitional dtd dus :)
  • [quote:93bdff17c4="Annie"]Leg het dan a.u.b. wel goed uit ;) Wat je hier allemaal zegt is namelijk grotendeels onzin. De regel zoals termin8or die noemt betekent dat [b:93bdff17c4]na[/b:93bdff17c4] een <form> tag altijd een block level element moet komen (bijv. <p>, <h1>, <div>, enz.). En bijvoorbeeld niet meteen een <input> zoals nu vaak gebruikelijk.[/quote:93bdff17c4]Uhm. [size=7:93bdff17c4]*oeps!*[/size:93bdff17c4] Ik moet toch eens leren om beter te lezen.. :oops:
  • [quote:73cc861c61="Annie"]Leg het dan a.u.b. wel goed uit ;) Wat je hier allemaal zegt is namelijk grotendeels onzin. De regel zoals termin8or die noemt betekent dat [b:73cc861c61]na[/b:73cc861c61] een <form> tag altijd een block level element moet komen (bijv. <p>, <h1>, <div>, enz.). En bijvoorbeeld niet meteen een <input> zoals nu vaak gebruikelijk.[/quote:73cc861c61]Aaah. Doe jij het dan ook goed :P Niet na, maar "[b:73cc861c61]in[/b:73cc861c61]", child -> kind. Je hebt dus een pappa en het kindje daarvan is van het type block-level.[code:1:73cc861c61]<form> <fieldset> <!-- blaat --> </fieldset> </form>[/code:1:73cc861c61](edit: ik bedenk me nu dat Annie waarschijnlijk "[i:73cc861c61]na[/i:73cc861c61] de open-tag van het FORM element bedoelde :oops: )
  • [quote:b3d9a46a21="termin8or"](edit: ik bedenk me nu dat Annie waarschijnlijk "[i:b3d9a46a21]na[/i:b3d9a46a21] de open-tag van het FORM element bedoelde :oops: )[/quote:b3d9a46a21] Inderdaad (vandaar ook mijn voorbeeld van de <input> die nu vaak 'alleenstaand' in een form wordt geplaatst), maar m'n woordkeuze voor "na" was inderdaad wat ongelukkig.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.