Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

En de boeken...?

Anne
10 antwoorden
 • Ik vind eigenlijk maar weinig verwijzingen naar boeken hier. (toch ook nog steeds een erg fijn medium!)
  Zelf ben ik al een tijdje op zoek naar een up-to-date boek over Dhtml en CSS, Nederlands talig, erg lastig!
  wat ik nu heb stamt uit 2001 erg volledig en helder maar ook wat gedateerd.
  Verder zoek ik een sterk Ned. talig boek over XHTML, hetgeen toch de toekomst blijkt te worden. (ook hier kom ik niet verder dan 2001)
  Wie biedt?

  [edit]HELP deze was bedoeld als reactie in Bestpractices!! {{if wrong.move}[/color:3fdde061b2]
 • Ik ben een fan van de Sitepoint boeken. Zijn wel in het engels.
  Ik heb nu : HTML Utopia: Designing Without Tables Using CSS en Build Your Own Database Driven Website Using PHP & MySQL
  Lekker op de bank een boek lezen, heel wat anders dan van een beeldscherm.

  wimb
 • Toevallig heb ik pas een boek gekocht over DHTML en CSS van Jason Cranford Teague. Een boek van 600 bladzijden, dus ik kan wel even vooruit. Nog verrekte duur ook trouwens.
  Het is in het Nederlands vertaald, dus dat is wel prettig.
  Het was inderdaad een hele zoektocht om een boek te vinden over CSS waarin alles van begin tot eind eens goed uitgelegd wordt. (eens zal ik toch van frames afmoeten.)
  By the way toBee, heb je als Eindhovenaar zijnde al eens bij boekhandel van Pierre gekeken?
 • [quote:7fddfe1da1]By the way toBee, heb je als Eindhovenaar zijnde al eens bij boekhandel van Pierre gekeken?
  [/quote:7fddfe1da1]

  Yep, meerdere keren maar zonder succes. Engelstalig zat maar Ned. niet.
  De titel die jij hebt is idd een erg prettig naslagwerk! alleen ook wat gedateerd.
 • Is het heel erg dat zo'n boek een jaar of 2 oud is? Volgens mij veranderd er weinig aan een (opmaak)taal zodra deze zegmaar gestandaardiseerd is. En aan het principe van ermee werken al helemaal niet, hooguit wat extra attributen ofzo? Dus het lijkt mij dat je met een NL boek van 2 jaar oud ook prima uit de voeten kan (tenzij er nu natuurlijk een beter alternatief is qua taal).
 • [i:0e0dd64387][b:0e0dd64387]-3 jaar oud-[/b:0e0dd64387][/i:0e0dd64387]
  Nee, je hebt gelijk dat de hoofdstructuur duurzaam is. Maar drie jaar in webtechnologie is best lang gezien het tempo waarin dingen veranderen.
  Wat me vooral opvalt is dat de informatie over browsertechnologie wat achter loopt op de huidige realiteit. Mijn Javascript boek geeft codes die, als ik ze vergelijk met codes van nu, erg omvangrijk zijn omdat ze rekening houden met IE4 en Netscape 4.
 • [quote:8af5b75667="redmar"]Is het heel erg dat zo'n boek een jaar of 2 oud is? Volgens mij veranderd er weinig aan een (opmaak)taal zodra deze zegmaar gestandaardiseerd is.[/quote:8af5b75667]Klopt, probleem is dat browser ondersteuning voor markup talen en [i:8af5b75667]vooral[/i:8af5b75667] stijltalen drastisch is toegenomen en dat de browsermarkt veranderd is, waardoor het mogelijk is om technisch/economisch betere resultaten te behalen (ook goed voor usability/accessibility)[quote:8af5b75667]En aan het principe van ermee werken al helemaal niet, hooguit wat extra attributen ofzo?[/quote:8af5b75667]Nee, HTML401 blijft hetzelfde, probleem is dat weinig boeken stijltalen behandelen + syntax + browserondersteuning.[quote:8af5b75667]Dus het lijkt mij dat je met een NL boek van 2 jaar oud ook prima uit de voeten kan (tenzij er nu natuurlijk een beter alternatief is qua taal).[/quote:8af5b75667]Nooit, zoals blijkt uit bovenstaande.
 • HTML & XHTML van O'reilly behandeld redelijk veel (50 euro oid) (alhoewel ik geloof dat je beter de Engelse versie kunt kopen, aangezien die meer omvat).
 • [quote:6823f01d06=".:ToBee:."]…een up-to-date boek over Dhtml en CSS, Nederlands talig, erg lastig![/quote:6823f01d06]

  Yes, zodra het boek in de vitrine ligt is het niet meer up-to-date..
  Zorg voor goede links in je favorieten en je bent altijd up to date.
 • [quote:9d96833df0="boesh"][quote:9d96833df0=".:ToBee:."]…een up-to-date boek over Dhtml en CSS, Nederlands talig, erg lastig![/quote:9d96833df0]

  Yes, zodra het boek in de vitrine ligt is het niet meer up-to-date..
  Zorg voor goede links in je favorieten en je bent altijd up to date.[/quote:9d96833df0]

  [quote:9d96833df0=".:ToBee:."]….(toch ook nog steeds een erg fijn medium!)…
  [/quote:9d96833df0]

  !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.