Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

<title.change>'lange body' door -waarden bij postioner

None
13 antwoorden
 • link: www.htb.firehosting.nl

  Je kunt zien dat de site de dubbele lengte naar beneden heeft. Dit komt denk het omdat het menu een negatieve waarde heeft[code:1:115ca321da]#menu
  {
  width: 160px;
  height: 610px;
  position: relative;
  padding: 0px;
  margin: 0px;
  top: -520px;
  left: 0px;
  }[/code:1:115ca321da]
  Is er iets aan te doen, om de onderste rand van de achtergrond tevens al einde te maken van de site. (klinkt een beetje vaag, maar hoop dat jullie weten wat ik bedoel)

  [css] www.htb.firehosting.nl/opmaak/opmaak.css
 • [code:1:12a18e0ae7]
  #menu
  {
  width: 160px;
  height: 610px;
  position: absolute;
  padding: 0px;
  margin: 0px;
  top: 100px;
  left: 0px;
  }
  [/code:1:12a18e0ae7]
  position absolute neemt geen ruimte in in de normale flow van het document, position relative wel.
  Zie voor uitgebreide uitleg:
  http://www.handleidinghtml.nl/css/css-oud/position.htm#position
 • Het menu zit al in een absolute 'container'. Deze container wordt later gecentreerd, zodat ik wel een relative moet nemen. een absoluut is dus gen optie.
 • Je mag gerust absoluut gepositioneerde elementen nesten. Heb je het al geprobeerd? Bij mij werkt het iig in Mozilla.
 • Mag idd. Let wel dat hij dan absoluut gepositioneerd wordt ten op staande van z'n container (als de container ook absoluut gepositioneerd staat (of relatief)).
 • wat bedoel je precies met nesten? :oops:

  als iets absoluut gepositioneerd wordt, dan kan het toch nooit bij verschillende resoluties in het midden gepositioneerd staan? of heb ik het hier mis :(
 • [quote:d4a910a57d="Johnny321"]wat bedoel je precies met nesten? :oops:[/quote:d4a910a57d]
  Je mag absoluut geposiitioneerde elementen binnen absoluut gepositioneerde elementen hebben.
  [quote:d4a910a57d]
  als iets absoluut gepositioneerd wordt, dan kan het toch nooit bij verschillende resoluties in het midden gepositioneerd staan? of heb ik het hier mis :([/quote:d4a910a57d]
  Jawel hoor, kijk hier maar:
  http://www.bluerobot.com/web/css/center2.html
  Anne heeft geloof ik ook ergens een voorbeeld liggen.

  Maar als je de code voor #menu vervangt in je stylesheet door dat wat ik je gaf, dan werkt het toch ongeveer zoals je wil?
 • [quote:48be16928e="mw22"][quote:48be16928e="Johnny321"]wat bedoel je precies met nesten? :oops:[/quote:48be16928e]
  Je mag absoluut geposiitioneerde elementen binnen absoluut gepositioneerde elementen hebben.
  [quote:48be16928e]
  als iets absoluut gepositioneerd wordt, dan kan het toch nooit bij verschillende resoluties in het midden gepositioneerd staan? of heb ik het hier mis :([/quote:48be16928e]
  Jawel hoor, kijk hier maar:
  http://www.bluerobot.com/web/css/center2.html
  Anne heeft geloof ik ook ergens een voorbeeld liggen.

  Maar als je de code voor #menu vervangt in je stylesheet door dat wat ik je gaf, dan werkt het toch ongeveer zoals je wil?[/quote:48be16928e]Jah, werkt idd, bedankt, maar nu raak ik een beetje het spoor bijster qua 'absolute' en 'relative'. Ik dacht dat _alle_ div's met in css 'position: absolute' absoluut ten opzicht van het venster gepositoneerd werden, en de 'position: relative' gepositioneerd werden ten opzichte van de bovenliggende element. tenminste, zo begreep ik uit de handleiding van handleidinghtml.nl.

  Maar nu ik het voorbeeld zie werken, kan dat duz niet. hoe zit dat dan precies? :-?

  alvast bedankt

  ps. dank je voor de link, het is nu horizontaal gecentreerd. :D, mooie oplossing.
 • Alles wat je positioneert, positioneer je ten opzichte van het omliggende element. Positioneer je 'absoluut', dan geld er een extra regel. Dan positioneer je ten opzichte van het _eerste_ omliggende element dat ook 'position' gedefinieerd heeft met een andere waar dan 'static'. Bij position:fixed; (niet ondersteund in IE) gelden er geen regel, en positioneer je ten opzichte van de canvas (viewport genoemd voor grafische browsers).
 • Aha, nu begin ik het te snappen. En als het element de waarde 'position: relative' heeft, dan wordt de ruimte wel 'gebruikt' (zoals ik eerst had, wel scrollbalk, maar door -waarde niets te zien), maar kan ergens anders geplaatst zijn, en als het element de waarde 'position: absolute' heeft wordt de ruimte niet gebruikt, maar dan wordt ie gewoon neergezet, waar hij hoort, (wat ik nu heb, zonder scrollbalken).

  begin et door te hebben :D
 • CSS2.1 legt dit trouwens erg gedetailleerd uit (en _goed_): http://www.w3.org/TR/2004/CR-CSS21-20040225/visuren.html#positioning-scheme (scroll vooral door naar onder, voor de individuele properties etc.)
 • Jemig, kverbaas me d'r telkens weer over waarvan jij al die links vandaan tovert. Begin steeds meer van css te snappen trouwens :D
  dank je!
 • Hij heeft gewoon een grote vriendenkring. ;) En een grote favorietenlijst.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.