Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

scrollbar van div ander uiterlijk [?]

.:ToBee:.
8 antwoorden
 • Is het mogelijk om de overflow scrollbar van een div een ander uiterlijk te geven?
  Ik kan met clipping en javascript wel een scrolltekst maken met een zelf bedachte scrollbar maar dan heb ik dus ALTIJD de scrollbar in beeld en ik wil juist alleen bij niet passende content een scrollbar.
 • In IE kan dat.
 • [quote:aba72995cc="termin8or"]In IE kan dat.[/quote:aba72995cc]
  dus niet in andere browsers?
  puur CSS of een combinatie met JavaScript?
 • Je weet toch hoe je in IE een scrollbar kleur geeft (zoniet, Google). Ander JS inderdaad, vraag me alleen af hoe bruikbaar zoiets wordt als JS uit staat (hoewel je met de juiste maatregelen daar omheen kunt werken).
 • Onbruikbaar maar die 8% neem ik even voor lief.
  Het gaat om een pagina waarvan de div content telkens gewijzigt door een actie van de gebruiker. Dus 1 DHTML pagina, waarin veel wisselende content zit, in 1 div komt tekst die soms langer is dan de beschikbare ruimte. Pas als dat gebeurt wil ik alleen in die div een scrollbar in beeld die ik zelf heb vormgegeven.
  Ik kan niet overweg met client-side talen dus wordt het DHTML.

  Ik begrijp uit jouw reactie dus dat die scrollbar niet door het OS maar door de browser wordt gegenereerd, dat zou dus betekenen dat ik met enig speurwerk voor elk type browser een "wijzig scrollbar code" kan vinden?
  (de vraag is echter of dat de moeite loont, misschien toch maar met JavaScript en clipping aan de slag. Ik denk dat dat een minder omvangrijke code oplevert…)
 • Mijn reactie bedoelde te zeggen dat je zelf een scrollbar in elkaar moet zetten als je alles wilt controleren (waarom maak je eigenlijk een pagina waar alle content op staat ipv meerdere pagina's?).

  En DHTML, weliswaar een sterk verouderde term, is client-side.
 • je hebt in IE natuurlijk de scrollbar-css.

  Dat kan je niet alleen op de body toepassen, maar bijv ook op een <p> of <div>. Je geeft een max afmeting op en een overflow: scroll; mee, that should do it.

  t.
 • [quote:282223d229="termin8or"]Mijn reactie bedoelde te zeggen dat je zelf een scrollbar in elkaar moet zetten als je alles wilt controleren (waarom maak je eigenlijk een pagina waar alle content op staat ipv meerdere pagina's?).[/quote:282223d229]
  Eén site,
  meerdere cattegoriën,
  per cattegorie één pagina,
  per pagina van een bepaalde cattegorie wisselende content.
  Dat is een keuze geweest om het overzichtelijk te houden voor de gebruiker. [quote:282223d229]
  En DHTML, weliswaar een sterk verouderde term, is client-side.[/quote:282223d229]
  Ik bedoelde natuurlijk server-side!! Verouderde term wellicht maar voor mij nu erg actueel en enigzins beheersbaar.
  De techniek; HTML, DOM, CSS en JavaScript is toch nog erg actueel.
  XML, PHP zou logischer geweest zijn maar daar waag ik me nog niet aan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.