Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Problemen met IE 5.5 & 6 en Mozilla

None
33 antwoorden
 • Zie frontaal-online.com, waar ik een thema probeer te bouwen welke geschikt is voor IE 5.5, IE 6 en Mozilla.. (Wanneer deze correct werken, heb ik tenslotte al 97% van de webgebruikers gehad ;-))

  Maar, nu heb ik de volgende problemen waar ik niet uitkom:
  - [b:7c31d931ff]In Mozilla:[/b:7c31d931ff]
  [i:7c31d931ff]In IE 5.5 en IE 6 wordt #sitepagina gecentreerd, in Mozilla werkt dit (nog) niet. Met als gevolg een niet-doorlopende achtergrond..[/i:7c31d931ff]

  - [b:7c31d931ff]In IE 5.5[/b:7c31d931ff]
  [i:7c31d931ff]In IE 5.5 zijn de div's #linkerblokken en #inhoud niet goed ten opzichte van elkaar geplaatst. Het lijkt erop dat de breedte van #linkerblokken niet goed geinterpeteerd wordt door IE 5.5, maar kan geen oplossing bedenken hoe ik dit zou kunnen veranderen.[/i:7c31d931ff]

  Heeft er iemand een idee hoe ik deze probleempjes kan verhelpen?


  Mocht je verder nog commentaar hebben op de [u:7c31d931ff]layout[/u:7c31d931ff] van de website, schroom niet en spui het hier.. Misschien heb ik er nog wel wat aan?? :wink:
 • Bij mij ziet een en ander er nogal vernaggeld uit op IE6 en d'r staat een mooie foutmelding bovenaan de pagina:

  [quote:cd5a3ca30b]
  Warning: Call-time pass-by-reference has been deprecated - argument passed by value; If you would like to pass it by reference, modify the declaration of profile_load_profile(). If you would like to enable call-time pass-by-reference, you can set allow_call_time_pass_reference to true in your INI file. However, future versions may not support this any longer. in /home/httpd/vhosts/frontaal-online.com/httpdocs/modules/profile.module on line 126
  [/quote:cd5a3ca30b]
 • [quote:d43139837c]Bij mij ziet een en ander er nogal vernaggeld uit op IE6 en d'r staat een mooie foutmelding bovenaan de pagina[/quote:d43139837c]
  Ja, klopt.. Was wat aan het experimenteren..

  Foutmelding was weg en het ziet er in IE 6 weer uit zoals het zou moeten… Nu de rest nog..

  Heb voor het gemak een witte border om #inhoud heengezet en een blauwe border rond #linkerblokken…
 • voor het centreren zou je in je style sheet kunnen zetten voor #sitepagina margin: 0 auto; Als het goed is wordt ie dan gecentreerd. Text-align: center werkt niet want het zijn block elementen…
 • [quote:d102efd4b3]voor het centreren zou je in je style sheet kunnen zetten voor #sitepagina margin: 0 auto; Als het goed is wordt ie dan gecentreerd. Text-align: center werkt niet want het zijn block elementen…[/quote:d102efd4b3]

  Ik heb het volgende gedaan:
  [code:1:d102efd4b3]
  body {
  margin-top: 0;
  background: #333 url(images/ag-body.jpg) repeat-x scroll 50% 0;
  text-align: center;
  line-height: 110%;
  }

  #sitepagina {
  margin: 0 auto;
  }
  [/code:1:d102efd4b3]

  Maar dat werkt niet… Als ik de margin: 0 auto; in de body zet, werkt het ook niet… :cry:
 • [quote:5ba5ebfc5e="Stefan Nagtegaal"]Als ik de margin: 0 auto; in de body zet, werkt het ook niet…[/quote:5ba5ebfc5e]Dit werkt alleen in alternatieve browsers en IE6 in standards complience mode. Om dit te bereiken moet je een goede doctype hebben en niets wat daaraan voorafgaat zoals XML prologs of commentaar.
  - Bas
 • [quote:f7ff9d9ee2]Dit werkt alleen in alternatieve browsers en IE6 in standards complience mode. Om dit te bereiken moet je een goede doctype hebben en niets wat daaraan voorafgaat zoals XML prologs of commentaar.
  - Bas[/quote:f7ff9d9ee2]

  Wat bedoel je Bas? Heb ik iets verkeerd gedaan? Is het niet mogelijk?

  Ik geloof niet dat ik echt begrijp wat je bedoeld…
 • Cross browser centreren: http://annevankesteren.nl/test/templates/center-h
  BODY element centreren: http://annevankesteren.nl/test/examples/body==div/body.htm
 • [quote:d4aa34becd="Stefan Nagtegaal"]Wat bedoel je Bas?[/quote:d4aa34becd]Ik bedoel precies wat er staat… De manier van centreren die je probeert werkt niet in IE5.5 of eerder en alleen in IE6 onder bepaalde (makkelijke) voorwaarden. Kwestie van zorgen voor een validerend document zonder XML-prolog of commentaar voor de doctype. (Zie ook Google)

  - Bas
 • [quote:4199263a01]Cross browser centreren: http://annevankesteren.nl/test/templates/center-h
  BODY element centreren: http://annevankesteren.nl/test/examples/body==div/body.htm[/quote:4199263a01]

  Dus als ik het goed begrijp moet k een extra div toevoegen, met de naam #divleft?

  [code:1:4199263a01]#divleft {
  margin 0 auto;
  }
  [/code:1:4199263a01]


  Of snap ik er echt niks van??
 • [quote:18fa09e4af="Stefan Nagtegaal"]Dus als ik het goed begrijp moet k een extra div toevoegen, met de naam #divleft?[/quote:18fa09e4af]Nee, de naam van de div doet er niet toe, je moet zorgen dat je pagina aan bepaalde voorwaarden voldoet zoals ik al tot 2x toe heb gemeld. Wel lezen!

  - Bas
 • [quote:cdae1f9584]Nee, de naam van de div doet er niet toe, je moet zorgen dat je pagina aan bepaalde voorwaarden voldoet zoals ik al tot 2x toe heb gemeld. Wel lezen![/quote:cdae1f9584]
  Bas, als je geen normale antwoorden kunt geven heb ik liever dat je helemaal niets zegt..

  Het gaat er niet om dat ik je antwoorden niet lees, maar ik begrijp je gewoon niet. Als je refereert naar de doctype zou ik niet weten wat daar fout aan is.. Naar mijn weten is het prima in orde; dus valid (X)HTML en de CSS valideert ook..
 • Maar, nu heb ik de volgende problemen waar ik niet uitkom:
  [b:13e6d4483e]- In Mozilla: [/b:13e6d4483e]
  [i:13e6d4483e]In IE 5.5 en IE 6 wordt #sitepagina gecentreerd, in Mozilla werkt dit (nog) niet. Met als gevolg een niet-doorlopende achtergrond.. [/i:13e6d4483e]
 • Probeer het eerst is te snappen. Lees Bas z'n reacties nog is door en ga er vanuit dat hij er meer verstand van heeft dan jij (het heeft weinig nut om mensen die je willen helpen tegen je in het harnas te jagen).

  Bekijk daarnaast de voorbeelden die gegeven zijn is goed en probeer ook deze onder controle te krijgen. Kijk bijvoorbeeld wat er gebeurt als je het een en ander aan dingen wijzigd.
 • [quote:d2f445bce6="Stefan Nagtegaal"]Bas, als je geen normale antwoorden kunt geven heb ik liever dat je helemaal niets zegt..[/quote:d2f445bce6]Ok, bij deze mijn laatste "niet-normale" reactie… :-? Je moet het zelf weten… :roll:

  - Bas
 • Misschien even ter herinnering:
  Stefan Nagtegaal heeft zijn tabellen site (die er bepaald niet slecht en invalide uit zag!) omgezet in een css site zonder tabellen. Dit alles met een paar kleine vraagjes en verder op eigen kracht.
  Er vanuit gaande dat css een relatief nieuw ding voor 'm is, is hij een heel eind gekomen en loopt nu vast op crossbrowser validiteit.
  Alles bijelkaar een nobel streven en geheel in de geest van de alhier geldende normen.
  Dat hij nu een tikkie gefrustreerd raakt en gewoonweg niet begrijpt wat BasHamar bedoelt is heel begrijpelijk.
  Om hem meteen te "boycotten" vind ik wat ver gaan! hier is duidelijk iemand bezig met het proberen te begrijpen op eigen kracht.
  Ik snap dat jullie geen kant en klare antwoorden willen geven maar
  Een kleine herformulering kan soms het kwartje al doen vallen.
  Vergeet niet dat het verschil in kennis tussen jullie als proffesionals en de vele amateurs erg groot kan zijn.
  Ik zie andere topics die werkelijk helemaal nergens meer over gaan…ahum, kuch..[size=9:27a6ebc939]Lenaert Goosens[/size:27a6ebc939] ..ahum.. waar veel meer pasklare antwoorden worden gegeven terwijl er totaal geen eigen initiatief wordt getoond.
  Het is maar een mening en die moest het even kwijt, no hard feelings.
 • Thanx ToBee..
  Ik moet zeggen dat ik het zelf niet beter had kunnen zeggen. Gefrustreerd heb je vrijgoed omschreven, en het is helemaal niet mijn bedoeling om mensen tegen me in het harnas te jagen, maar waar ik altijd zo moe van wordt is dat je soms van die cryptische antwoorden krijgt..

  Dus Bas, mijn excuses omdat je het waarschijnlijk niet zo bedoelde, maar ik kreeg toch het idee dat k enigzins in de zeik werd gezet..
  Foutje van mijn kant misschien…
 • Bas heeft het zeker goed bedoeld! doorgaans een erg behulpzame mede forumer met erg goede tips! Alleen is hij de laatste dagen wat streng, viel me al eerder op deze week :wink:
 • Ok, ik ben me er totaal niet bewust van geweest, dus het is zeker goed om me zo nu en dan eens opde vingers te tikken, hoewel je er eigenlijk altijd vanuit kunt gaan dat ik het beste met je voor heb… En de enige reden dat ik hem "boycotte" was dat hij dat expliciet vroeg. Maar goed, no hard feelings.

  In ieder geval fijn om te horen dat mijn reacties gewaardeerd worden, dus ik zal eens kijken of ik er nog wat nuttigs van kan maken. Overigens kan je alles ook op internet vinden (dûh) maar ik ben nu even in een goede bui.

  Je document moet valideren en dus impliciet een goede doctype hebben. Vóór de doctype mag [b:a5bdc971df]niets[/b:a5bdc971df] staan, anders komt IE6 alsnog in quirksmode. Dit wil je niet, want IE6 in zgn. standards complience mode heeft veel betere ondersteuning voor CSS. Sommigen (ik noem geen namen, hèhè) prefereren juist IE6 in quirks mode en plaatsen er commentaar ([i:a5bdc971df]<!– bla –>[/i:a5bdc971df]) of een XML-prolog ([i:a5bdc971df]<?xml … ?>[/i:a5bdc971df]) voor.

  Goed, als je jezelf ervan verzekerd hebt dat je aan bovenstaande voorwaarden voldoet moet je elk willekeurig block level element ([i:a5bdc971df]body[/i:a5bdc971df], [i:a5bdc971df]div[/i:a5bdc971df], [i:a5bdc971df]p[/i:a5bdc971df], enz…) kunnen centreren met[code:1:a5bdc971df]margin: 0 auto;[/code:1:a5bdc971df]Versies eerder dan IE6 zullen helaas een ongecentreerde versie weergeven, maar daar kan je tegen hacken, onder andere met de zgn. Highpass Filter.

  Dat zou alles moeten zijn, in principe niet een moeilijke methode.

  Succes ermee! ;)

  - Bas
 • [quote:44479fad97]Je document moet valideren en dus impliciet een goede doctype hebben. Vóór de doctype mag niets staan, anders komt IE6 alsnog in quirksmode. Dit wil je niet, want IE6 in zgn. standards complience mode heeft veel betere ondersteuning voor CSS. Sommigen (ik noem geen namen, hèhè) prefereren juist IE6 in quirks mode en plaatsen er commentaar (<!– bla –>;) of een XML-prolog (<?xml … ?>;) voor. [/quote:44479fad97]

  Validatie Frontaal-Online.com
  Dit is toch prima dan?? :-D
  Er zat idd 1 fout in, er mogen blijkbaar geen <div>'s binnen <p>'s staan of andersom (weet t al niet meer)…

  Nu ga ik nog verder met de tweede…

  Als het gelukt is, hoor je het wel… (Als het echt niet lukt, ook denk ik ;-))  Thanks Bas!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.