Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Breedte van textarea

Anne
7 antwoorden
 • Ik heb een pagina met een table. In de middelste kolom (breedte= 561) wordt met behulp van php en de functie [b:f8c59bdaff]nl2br[/b:f8c59bdaff] tekst weergegeven.
  Ik gebruik deze functie, omdat ik graag wil dat lege regels die zijn ingevoerd ook op de juiste plek worden weergegeven.

  Hoe breed moet de textarea zijn bij het invoegscript om ervoor te zorgen dat de regels even lang als die bij het weergeef script (hierboven beschreven)??
 • Ook 561?

  <textarea style="width: 561px;"></textarea>

  Overigens zie ik het nut van een even brede textarea niet zo.
 • is het dan niet <textarea cols="561"></textarea>????
 • Nee. Het COLS attribuut heeft een waarde welke door de browser omgezet wordt in een X aantal EM (is ook logisch, want voor de hoogte in rijen heb je bijvoorbeeld liever het aantal echte rijen dan iets in PX),

  O ja, [b:051bdd2a65]f=12[/b:051bdd2a65] lijkt me beter (Bill, teacher!).
 • jeps..

  move to..


  btw, gewoon even pielen met het aantal cols totdat het er goed uitziet.
 • [quote:c72334c83f="termin8or"]Nee. Het COLS attribuut heeft een waarde welke door de browser omgezet wordt in een X aantal EM (is ook logisch, want voor de hoogte in rijen heb je bijvoorbeeld liever het aantal echte rijen dan iets in PX),
  [/quote:c72334c83f]
  Ken je toevallig documentatie waar deze X factor vermeld staat (breedte en hoogte). Zat er laatst toevallig mee te vogelen en door tijdgebrek ben ik er verder niet ingedoken, maar kan me herinneren dat de hoogte wat "vreemd" reageerde.

  p.s. kan het zelf natuurlijk ook een keer nazoeken, maar stel dat het parate kennis is dan is dat natuurlijk mooi meegenomen ;)
 • Ik heb nu [i:3a51f3bd02]width:561px;[/i:3a51f3bd02] gebruikt en het werkt goed.
  Bedankt! :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.