Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[CSS] link aanpassen buiten <a> tag

3 antwoorden
  • Ik ben geen echte CSS kenner, kan alleen de meest voorkomende dingetjes doen. Nu heb ik een probleem waarbij ik de stijl van een hyperlink wil aanpassen, maar ik kan niet in de <A> tag komen om daar een class toe te voegen. Het gaat om een weblogtool waarbij ik tags in een template gebruik. In de template staat dus geen gewone (mailto) link, maar [[mail]] Dat later door de tool tot een echte link wordt geparsed. Toch wil ik aan deze link een andere stijl meegeven, zonder dat ik dus daadwerkelijk een "class" in de code toe kan voegen. Het is geen optie om de standaardlinks dan maar aan te passen met [b:ab11715c67]a:active ...[/b:ab11715c67] etc. omdat deze al gebruikt wordt voor alle andere links op de pagina. (Die mailto link heeft net als enige een andere stijl dan de rest) Dusch... Hoe pas ik de style van een hyperlink aan, zonder dat ik een class in de <a href...> kan toevoegen? Ps. Een class "er omheen" is dus wel mogelijk. Ik vraag me dus ook af of het mogelijk is, door er een divje omheen te zetten, waar ik wel een class aan toe kan voegen. (b.v.<div class="rood">[[mail]]</div>)
  • [code:1:515a91f8ce] <span class="speciale_link">LINK</span> of <div class="speciale_link">LINK</div> of <a class="speciale_link" href="[mail]" title="contact">link</a> [/code:1:515a91f8ce] in css bestand [code:1:515a91f8ce] .speciale_link a:active { text-decoration: underline blaat blaat etc } .speciale_link a:hover { etc } [/code:1:515a91f8ce] succes edit thnx termin8tor, ff foutje verbetert
  • @comment hierboven, check die HTML code nog is (als je het zo kunt noemen...). @topicstarter, zoek is op "descendent selector", werkelijk geweldig!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.